Τα «Βατράχια» της Έφης Μπίρμπα με Άρη Σερβετάλη και Μιχάλη Σαράντη στην Επίδαυρο

«Μια κωμωδία με DNA τραγωδίας». Πρώτες εικόνες και backstage βίντεο.
Άρης Σερβετάλης, Μιχάλης Σαράντης
Άρης Σερβετάλης, Μιχάλης Σαράντης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης

Γνωστοί για τις ατμοσφαιρικές παραστάσεις τους, η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης, παρουσιάζουν τη νέα τους παράσταση, τα «Βατράχια» του Αριστοφάνη -σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου- μία σύγχρονη διασκευή της αγαπημένης αριστοφανικής κωμωδίας, η οποία πραγματεύεται την αξία της ποίησης και της τέχνης στην κοινωνία μας.

Στο Επιδαύριο σκηνοθετικό της βάπτισμα (28 & 29 Ιουλίου), η Έφη Μπίρμπα παραδίδει μια κωμωδία με DNA τραγωδίας, σε μετάφραση του Κωνσταντίνου Μπλάθρα, διασκευή σε συνεργασία με τους Κωνσταντίνο Μπλάθρα και Άρη Σερβετάλη και μουσική του Constantine Skourlis.

Άρης Σερβετάλης
Άρης Σερβετάλης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης

Στη διανομή, μαζί με τον Άρη Σερβετάλη, οι Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Έκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Θεοφάνους, Αλεξάνδρα Καζάζου, Νάνσυ Μπούκλη και Κυριάκος Σαλής.

Τα Βατράχια

Η Αθήνα διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών. Στην άνυδρη και δυσοίωνη πραγματικότητα της πόλης, ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει.

Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, μέσα από αλλεπάλληλες κωμικές και παράδοξες συναντήσεις φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή. Εκείνον που μπορεί ν’ αναμετρηθεί με την επερχόμενη καταστροφή. Από τις ρωγμές της ατόφιας κωμικότητας του έργου εκφύονται αδυναμίες ζώντων και τεθνεώτων και ανακινούνται τα δύσοσμα νερά της πραγματικότητας.

Με όραμα την μεγάλη ιδέα της σωτηρίας της κόσμου, η κάθοδος του Διονύσου στον Άδη γίνεται ταυτόχρονα κατάβαση στον ίδιο τον μηχανισμό του θεάτρου. Στα ίχνη του Διονύσου, η παράσταση ζητά να φτάσει με τη σειρά της στον πυρήνα της θεατρικής δημιουργίας με οδοδείκτη τον υπέροχο αριστοφανικό εξπρεσιονισμό.

Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης

Info

Προπώληση εισιτηρίων για Επίδαυρο: