Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 13 νεκροί και 41 τραυματίες από πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε νυχτερινό κέντρο κοντά στην τουριστική πόλη Πατάγια, νοτιοανατολικά της Μπανγκόκ.
|
JACK TAYLOR via Getty Images

Περισσότεροι από 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 41 τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε νυχτερινό κέντρο κοντά στην τουριστική πόλη Πατάγια, νοτιοανατολικά της Μπανγκόκ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περί τη 01:00 τοπική ώρα (Πέμπτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας) στο νυχτερινό κέντρο «Mountain B», στην περιοχή Σαταχίπ και περιορίστηκε 3 ώρες αργότερα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το κτίριο που στέγαζε το νυχτερινό κέντρο τυλίχτηκε στις φλόγες και οι άνθρωποι έτρεχαν να σωθούν από τις φλόγες εν μέσω πυκνού μαύρου καπνού. Τα ρούχα μερικών από αυτούς έχουν πάρει φωτιά.

Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας, μέχρι στιγμής πιστεύεται ότι όλα τα θύματα είναι ταϊλανδοί υπήκοοι.

Το ζήτημα της ασφάλεια επανέρχεται στην Ταϊλάνδη καθώς ακόμα και βασικοί κανόνες πυρασφάλειας συχνά αγνοούνται, σε ένα δημοφιλή προορισμό δυτικών και ασιατών τουριστών.

Στο ρεβεγιόν της 1ης Ιανουαρίου του 2009, πυρκαγιά σε ντισκοτέκ της Μπανγκόκ, τη «Santika», είχε στοιχίσει τη ζωή σε 67 ανθρώπους και πολλοί ξένοι τουρίστες είχαν τραυματιστεί.

Εκείνη η πυρκαγιά είχε προκληθεί από πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν τη στιγμή που εμφανίστηκε το ροκ συγκρότημα «Burn». Ο ιδιοκτήτης είχε καταδικαστεί να εκτίσει τρία χρόνια φυλάκιση για αμέλεια.

Το 2012, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε ντισκοτέκ της πόλης Πουκέτ (νότια), οφειλόμενη σε βραχυκύκλωμα.

Πηγή: ΑΠΕ, Reuters