ΔΙΕΘΝΕΣ
27/11/2019 11:07 EET

Ταϊλάνδη: Ελάφι βρέθηκε νεκρό με 7 κιλά «πλαστικές σακούλες και εσώρουχα» στο στομάχι

Σε εθνικό πάρκο της χώρας.

ROMEO GACAD via Getty Images
Φωτογραφία αρχείου. 

Επτά κιλά σκουπιδιών είχε στο στομάχι του ένα άγριο ελάφι που βρέθηκε νεκρό σε εθνικό πάρκο στη βόρεια Ταϊλάνδη, δήλωσαν αξιωματούχοι, σύμφωνα με το BBC.

Ανδρικά εσώρουχα, πλαστικές σακούλες, φακελάκια στιγμιαίου καφέ και κομμάτια πλαστικού σκοινιού ήταν μεταξύ των αντικειμένων που βρέθηκαν στο στομάχι του αρσενικού ελαφιού.

Στέλεχος του εθνικού πάρκου Κουν Σαθάν είπε ότι το ελάφι έτρωγε πλαστικό για «πολύ καιρό» πριν πεθάνει.

Στις 25 Νοεμβρίου, φύλακας που έκανε περιπολία βρήκε το 10χρονο αρσενικό ελάφι στο πάρκο, στη βόρεια επαρχία Να Νόι.

Στο στομάχι του βρέθηκαν επίσης λαστιχένια γάντια, στιγμιαία νουντλς και μια μικρή πετσέτα.

 

 

«Πιστεύουμε πως έτρωγε αυτά τα πλαστικά για πολύ καιρό πριν πεθάνει» είπε ο Κριανγκσάν Θανομπούν, διευθυντής στο Τμήμα Συντήρησης Εθνικών Πάρκων και Άγριας Ζωής,, μιλώντας στο BBC News Thai.

«Αξιωματούχοι πιστεύουν ότι τα πλαστικά μπλόκαραν την πεπτική του οδό, αλλά θα γίνει περαιτέρω έρευνα».

Στα social media πολλοί έσπευσαν να αποδοκιμάσουν τους επισκέπτες που πετούν σκουπίδια. «Όταν πηγαίνεις σε ένα εθνικό πάρκο, πάρε μαζί σου τα σκουπίδια σου. Ανάλαβε κάποια ευθύνη» έγραφε ένα σχόλιο στο Facebook.

Σύμφωνα με τη Greenpeace, περίπου 75 δισεκατομμύρια κομμάτια από πλαστικές σακούλες πετιούνται κάθε χρόνο στην Ταϊλάνδη. Ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας είχε πει τον Σεπτέμβριο πως τα μεγάλα καταστήματα λιανικής στην Ταϊλάνδη θα σταματήσουν να παρέχουν πλαστικές σακούλες μιας χρήσης από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά.