ΕΔΕ για τον αστυνομικό Χρήστο Μπαλάσκα για το βίντεο-viral με την καταδίωξη

Χιλιάδες ήταν οι προβολές του βίντεο αλλά και τα like.
O Χρήστος Μπαλάσκας.
O Χρήστος Μπαλάσκας.

Φουρτούνες προκάλεσε στον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστο Μπαλάσκα, η δημοσίευση βίντεο από καταδίωξη της Άμεσης Δράσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Η κινηματογραφική καταδίωξη, η οποία έγινε γρήγορα viral στο διαδίκτυο, υπέπεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, στην αντίληψη της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., που αποφάσισε να διατάξει Διοικητική Έρευνα για το αδίκημα της καταγραφής και δημοσιοποίησης οπτικοακουστικού υλικού χωρίς άδεια.

Συγκεκριμένα, η ΓΑΔΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες και απεικονίζει δραστηριότητα αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης οχήματος και σύλληψης ατόμου, ανακοινώνεται ότι διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας για την άνευ αδείας καταγραφή και δημοσιοποίηση του υλικού».

Το βίντεο γυρίστηκε τα ξημερώματα της 22 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια νυχτερινής βάρδιας περιπολικού της Άμεσης Δράσης στο Μενίδι. Οι αστυνομικοί καταδιώκουν μαζί με άντρες της ΟΠΚΕ ύποπτο όχημα, το οποίο τελικά βγαίνει εκτός δρόμου, μπαίνει σε άλσος και συγκρούεται σε δέντρο. Τελικά οι ύποπτοι συλλαμβάνονται. Μάλιστα, στο βίντεο ο ένας από αυτούς φαίνεται ότι κλαίει και βρίσκεται σε απόγνωση.

Πολλοί ήταν, πάντως, αυτοί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. που σημείωναν ότι το βίντεο απέσπασε θετικά σχόλια από πλήθος χρηστών του διαδικτύου, που επιδοκίμασαν το έργο της Άμεσης Δράσης. Χιλιάδες ήταν οι προβολές του βίντεο αλλά και τα like που απέσπασε.