ΔΙΕΘΝΕΣ
07/12/2020 20:47 EET | Updated 07/12/2020 21:27 EET

Ταϊβάν: Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε άνδρα που έσπασε την καραντίνα για 8 δευτερόλεπτα

Οι αρχές της χώρας δεν αστειεύονται...

ASSOCIATED PRESS

Πρόστιμο ύψους 3.500 δολαρίων (περίπου 3.000 ευρώ) επέβαλαν οι αρχές της Ταϊβάν σε έναν άνδρα που παραβίασε την καραντίνα για μόλις οκτώ δευτερόλεπτα.

Ο άνδρας, ένας μετανάστης εργάτης από τις Φιλιππίνες, βρισκόταν σε καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο στην πόλη Καοσιούνγκ όταν βγήκε για λίγο από το δωμάτιό του στο διάδρομο, δήλωσε το Υπουργείο Υγείας στο επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Ταϊβάν (CNA).

Ο άνδρας καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα το οποίο παρακολουθούσε το προσωπικό του ξενοδοχείου, το οποίο στη συνέχεια επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας, ανέφερε το CNA. Το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ήταν 100.000 δολάρια Ταϊβάν.

Σύμφωνα με τους κανόνες καραντίνας της Ταϊβάν, οι άνθρωποι δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό βρίσκονται σε αυτά.

Οι άνθρωποι που καραντίνα δεν πρέπει να πιστεύουν ότι δεν θα τους επιβληθεί πρόστιμο για την έξοδό τους από το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Υπάρχουν 56 ξενοδοχεία καραντίνας στην Καοσιούνγκ, με συνολικά περίπου 3.000 δωμάτια.

Η Ταϊβάν έχει επαινεθεί ευρέως για την προσέγγισή της στον περιορισμό της πανδημίας Covid-19. Ποτέ δεν χρειάστηκε να επιβάλει αυστηρούς αποκλεισμούς, ούτε κατέφυγε σε δραστικούς περιορισμούς, όπως συνέβη στην ηπειρωτική Κίνα.

Αντ ’αυτού, η ανταπόκριση της Ταϊβάν απέναντι στην υγειονομική κρίση επικεντρώθηκε στην ταχύτητα. Οι αρχές της χώρας άρχισαν να ελέγχουν τους επιβάτες στις απευθείας πτήσεις από τη Γουχάν, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο ιός, στις 31 Δεκεμβρίου 2019 - όταν ο ιός υπήρχε μόνο σε επίπεδο φημολογίας.

Η τοπική κυβέρνηση επένδυσε επίσης στα μαζικά τεστ και  στον γρήγορο και αποτελεσματικό εντοπισμό επαφών των ασθενών με κορονοϊό.

Το νησί των 23 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει μόνο 716 κρούσματα κορονοϊού και επτά θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Μητσοτάκης: «Στόχος να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού» - Αυτοκριτική του πρωθυπουργού για την φωτογραφία στην Πάρνηθα.

Πηγή: CNN