Ταξιτζής ζήτησε 350 ευρώ από τουρίστες για να τους πάει στο Παγκράτι από τον Πειραιά (Βίντεο)

Την καταγγελία έκαναν οι Καναδοί τουρίστες στο Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής.
Guido Cozzi/Atlantide Phototravel via Getty Images

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία δέχθηκε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής όταν ταξιτζής ζήτησε 350 ευρώ από τουρίστες για να τους μεταφέρει με δύο οχήματα από το λιμάνι του Πειραιά στο Παγκράτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρίστες με καταγωγή από τον Καναδά όταν άκουσαν το αναφερόμενο αστρονομικό ποσό για μία διαδρομή 14 χιλιομέτρων που στην πραγματικότητα θα κόστιζε λιγότερο από 60 ευρώ, άρχισαν να διαμαρτύρονται.

Ο οδηγός τότε ξεκίνησε τα παζάρια κατεβάζοντας το ποσό στα 240 δηλαδή 120 ευρώ για το κάθε όχημα, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να εξαγριωθούν ακόμα περισσότερο και να καταφύγουν στο ΣΑΤΑ για καταγγελία.

Τι δήλωσε το ΣΑΤΑ

Ο ταμίας ΣΑΤΑ Ιοδωρής Μάζης, ανέφερε ότι «εμείς εντοπίσαμε τους οδηγούς. Έχουμε μιλήσει και με το airbnb, έχουμε στείλει και email αμέσως στον πελάτη στον Καναδά, που τους λέμε ότι με την παρέμβαση του σωματείου, τα χρήματά τους θα επιστραφούν μέσω Airbnb που έμενε».

Αναφορικά με τις ποινές που θα επιβληθούν στους δύο οδηγούς, είναι το χρηματικό πρόστιμο της τάξης των 600 ευρώ, και η αφαίρεση της άσκησης άδειας λειτουργίας τους από 1 έως 3 μήνες.

Χρήσιμα τηλέφωνα και emails

Στην περίπτωση που οι καταναλωτές αντιληφθούν περιστατικό αισχροκέρδειας ή κάποια άλλη παραβίαση, μπορούν να προχωρήσουν σε καταγγελία στα παρακάτω τηλέφωνα και emails του ΣΑΤΑ.

Μάρνη 17 Αθήνα 10433
info@satataxi.gr
kataggelies@satataxi.gr
2105221123
2105227986
2105224749

Δημοφιλή