ΔΙΕΘΝΕΣ
29/01/2019 18:55 EET | Updated 29/01/2019 19:01 EET

Η Τεχεράνη απαγόρευσε τις βόλτες των σκύλων σε δημόσιους χώρους

Δεν επιτρέπεται ούτε η μεταφορά σκύλων σε αυτοκίνητα.

Bardia Kiasat / EyeEm via Getty Images

Η Τεχεράνη, η πρωτεύουσα του Ιράν απαγορεύει στους πολίτες να περπατούν στο δρόμο συνοδευόμενοι από κάποιο σκύλο, έχοντας ως απώτερο σκοπό να τους αποθαρρύνουν από το να είναι ιδιοκτήτες ενός ζώου.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Τεχεράνης, Χουσείν Ραχίμι, δήλωσε πως «έχουμε λάβει άδεια από τις εισαγγελικές αρχές της πόλης και θα λάβουμε μέτρα εναντίον των ανθρώπων που περπατούν σε δημόσιους χώρους μαζί με σκυλιά».

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Young Journalists Club τόνισε πως η απαγόρευση οφείλεται στο φόβο που προκαλούν τα σκυλιά σε πολλούς πολίτες.

Ο Ραχίμι συμπλήρωσε ότι απαγορεύτηκε επίσης η οδήγηση με ένα σκύλο στο πορτ μπαγκάζ. «Απαγορεύεται η οδήγηση με σκυλιά και αν κάτι τέτοιο παρατηρηθεί, θα ληφθούν σοβαρά μέτρα εναντίον των ιδιοκτητών αυτοκινήτων», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων.

Η κατοχή σκύλων ως κατοικιδίων και η μεταφορά τους σε δημόσιους χώρους ήταν ένα μείζον θέμα από την ιρανική επανάσταση του 1979 και πολλές φορές οι πολίτες αναγκάζονταν να σφάξουν τα σκυλιά τους.

Οι αρχές του ισλαμισμού θεωρούν τα σκυλιά «βρώμικα» όντα ενώ παράλληλα πιστεύουν πως η κατοχή σκύλων είναι σύμβολο της φιλοδυτικής κουλτούρας. Το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας απαγόρευσε επίσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να προβάλλουν διαφημίσεις για κατοικίδια ζώα ή προϊόντα που σχετίζονται με τα κατοικίδια από το 2010.

Κατά καιρούς πραγματοποιούνται διάφορες καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προστασία των ζώων, χωρίς ωστόσο να έχουν κάποιο αποτέλεσμα.