Τελευταία, γεμάτη συγκίνηση πρεμιέρα για το «Parts Unknown» του Μπουρντέν

Το πρώτο επεισόδιο της 12ης και τελευταίας σεζόν της ταξιδιωτικής γαστρονομικής εκπομπής «Parts Unknown» του CNN προβλήθηκε στο Tribeca TV Festival το περασμένο Σάββατο, τρεις μήνες μετά τον θάνατο του Άντονι Μπουρντέν, σε μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση. Το κοινό στο Spring Studios γέλασε, έκλαψε, εξεπλάγη, περνώντας από τη θλίψη για την απώλεια του Μπουρντέν στην απόλαυση να βλέπει ξανά τις περιηγήσεις του σε τόπους, πρόσωπα και γεύσεις.

Στο επεισόδιο αυτό, ο Μπουρντέν ταξίδεψε στην Κένυα και στο πολύβουο, πολύχρωμο Ναϊρόμπι, συντροφιά με τον Αμερικανό κωμικό, W. Kamau Bell.

Όπως είπε η επί σειρά ετών, παραγωγός του Μπουρντέν, Lydia Tenaglia πριν από την προβολή «μέσα σε αυτά τα 18 - 19 χρόνια ο Άντονι εξελίχθηκε σχεδόν σε ανθρωπολόγο. Έχοντας ταξιδέψει παντού, η έννοια του ταξιδιού αποκτούσε σε κάθε νέο προορισμό ακόμη περισσότερο βάθος και πλούτο...».

«Εδώ και χρόνια έχω μάθει ότι πρέπει να λέμε στους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας ότι είναι σημαντικοί, γιατί ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα εξαφανιστούν» δήλωσε με τη σειρά του, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το Variety o W. Kamau Bell.

Η σεζόν περιλαμβάνει ακόμη έξι επεισόδια, που θα ολοκληρωθούν από τους σκηνοθέτες με αρχειακό υλικό και άλλο αφηγητή.

Σημειώνεται ότι, το 2018 η η σειρά απέσπασε έξι υποψηφιότητες, οι οποίες ανακοινώθηκαν ένα μήνα μετά το θάνατο του Μπουρντεν, κάνοντας αυτή τη διάκριση περισσότερο συγκινητική. Οπότε, δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι πρόσφατα, το Parts Unknown κέρδισε πέντε βραβεία κατά τη διάρκεια των «Creative Arts Emmys».