Τελετή έναρξης: Η είσοδος της Ελληνικής ομάδας και ο Τζον Λένον

Η Ναόμι Οσάκα έκανε την αφή της Ολυμπιακής φλόγας.
via Associated Press

Ίσως η πιο συγκινητική στιγμή της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν τη στιγμή που εμφανίστηκε η υδρόγειος σφαίρα πάνω από το Στάδιο και ακούστηκε το τραγούδι του Τζον Λένον, «Ιmagine».

Το σκηνικό που έστησαν οι διοργανωτές ήταν πραγματικά συγκλονιστικό αλλά και επιβλητικό τη συγκεκριμένη στιγμή. Ο πλανήτης και η υδρόγειος κόσμησε τον Ιαπωνικό ουρανό πάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, την ίδια στιγμή που δεκάδες παιδιά, αλλά και καλλιτέχνες τραγουδούσαν το «Imagine», το περίφημο τραγούδι του Τζόν Λένον με τα τόσα νοήματα και τη φοβερή μουσική και στίχους.

Σημαιοφόροι της Ελληνικής ομάδας οι Α. Κορακάκη και Λ. Πετρούνιας

Η γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων, η Ελλάδα, ήταν και πάλι, εκείνη που μπήκε πρώτη μεταξύ όλων των αποστολών, όλων των χωρών, στην παρέλαση της τελετής έναρξης της διοργάνωσης του Τόκιο.

Οι πλειψηφία των χωρών που παίρνουν εφέτος μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες είχαν δύο σημαιοφόρους για λόγους ισότητας των δύο φύλλων. Έτσι για την Ελλάδα, επελέχθηκαν ο Ολυμπιονίκης «βασιλιάς των κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας και η Άννα Κορακάκη επίσης Ολυμπιονίκης, στη σκοποβολή. Οι δύο αθλητές μας μοιράστηκαν την τιμή του σημαιοφόρου και οδήγησαν την Ελληνική ομάδα στο στάδιο.

Δυστυχώς λόγω της πανδημίας, δεν ήταν δυνατόν να συμμετέχουν όλοι οι αθλητές στην παρέλαση. Το ίδιο φυσικά συνέβη και με την Ελλάδα που δεν μπόρεσε να παρελάσει με όλα τα μέλη της αποστολής, αλλά με μία αντιπροσωπία από αυτούς.

Eurokinissi Sports

Η αφή της Ολυμπιακής φλόγας

Η Ναόμι Οσάκα ήταν η τελευταία λαμπαδιοδρόμος, αυτή που κράτησε στα χέρια της τη φλόγα και άναψε τον βωμό.

Δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιλογή αυτή, αφού η νεαρή τενίστρια είναι μόλις στα 23 χρόνια της μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα, που δεν διστάζει να εκφράσει δημόσια της απόψεις της και ιδιαίτερα τα συναισθήματά της.

Σε μία πρόσφατη ιστορία της, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Ρολάν Γκαρός, όταν αρνήθηκε να συμμετάσχει σε συνεντεύξεις Τύπου για καθαρά προσωπικούς και ιδιαίτερα ψυχολογικούς λόγους.

Η Οσάκα ανέβηκε το…νοητό βουνό του Φίτζι, άναψε το βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο και οι αγώνες του Τόκιο, έγιναν…γεγονός.

Ήταν αυτή που έδωσε το σύνθημα για να αρχίσουν οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

via Associated Press

Δημοφιλή