ΔΙΕΘΝΕΣ
23/07/2021 15:22 EEST | Updated 23/07/2021 18:09 EEST

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο σε εικόνες

Από τα χέρια της Ναόμι Οσάκα, άναψε ο Βωμός στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο.

via Associated Press
Naomi Osaka lights the Olympic flame during the opening ceremony in the Olympic Stadium at the 2020 Summer Olympics, Friday, July 23, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/David J. Phillip)

Ανοιξε στις 2 το μεσημέρι η αυλαία των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο οι οποίοι διεξάγονται στη σκιά της πανδημίας που εξακολουθεί να σαρώνει τον πλανήτη. 

Από τα χέρια της Ναόμι Οσάκα, άναψε ο Βωμός στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο. Η πρωταθλήτρια του τένις ήταν η τελευταία λαμπαδηδρόμος και από τα δικά της χέρια η Ολυμπιακή Φλόγα, που ξεκίνησε το ταξίδι της πριν περίπου ενάμιση χρόνο από την Αρχαία Ολυμπία, άναψε το Βωμό που θα καίει για όλη τη διάρκεια των Αγώνων, ως την Κυριακή 8/8.

 

via Associated Press
Η Ναόμι Οσάκα ήταν η τελευταία λαμπαδηδρόμος
via Associated Press
Japan's Naomi Osaka lights the cauldron during the opening ceremony in the Olympic Stadium at the 2020 Summer Olympics, Friday, July 23, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Natacha Pisarenko)

 

H Τελετή Εναρξης έγινε παρουσία μόλις μερικών εκατοντάδων αξιωματούχων και «υψηλών» προσκεκλημένων, αλλά με άδειες κερκίδες. Στην καθιερωμένη παρέλαση και στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων, συμμετέχουν περίπου 6.000 αθλητές από τους σχεδόν 10.000 που θ΄ αγωνισθούν στο Τόκιο.

Πρώτη ως είθισται μπήκε στο Ολυμπιακό Στάδιο η ελληνική αποστολή με σημαιοφόρους την Άννα Κορακάκη και τον Λευτέρη Πετρούνια.

 

 

Δείτε εικόνες

Patrick Smith via Getty Images
picture alliance via Getty Images
Stanislav Krasilnikov via Getty Images
Sergei Bobylev via Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images
Jamie Squire via Getty Images
Stanislav Krasilnikov via Getty Images
Leon Neal via Getty Images
Sergei Bobylev via Getty Images
Ian MacNicol via Getty Images
Ian MacNicol via Getty Images
Ian MacNicol via Getty Images