ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/12/2018 11:04 EET

Tέλος από τους ΑΝΕΛ ο Κουίκ: «Έχει θέσει εαυτόν εκτός κόμματος»

Στον αέρα τηλεοπτικού δελτίου, το είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Παρελθόν αποτελεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, όπως δήλωσε ο Θ. Τοσουνίδης στο δελτίο του Kontra Channel. Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη για τη στάση του Τέρενς Κουίκ στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε: «Ο κ. Κουίκ έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος, με όλη του την τελευταία πορεία, παραβιάζοντας αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τελεία».

Από χτες αργά το βράδυ που έγινε η δήλωση του κυρίου Τοσουνίδη μέχρι σήμερα το πρωί, ούτε ο Τέρενς Κουίκ έχει αντιδράσει, ούτε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, έχει σχολιάσει τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Όπως είναι γνωστό, ο Τέρενς Κουίκ έχει αναφερθεί θετικά στη συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο, ο ίδιος δεν έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει, καθώς δεν είναι βουλευτής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τέρενς Κουίκ εδώ και καιρό δεν μετέχει στις συνεδριάσεις των ΑΝΕΛ, ενώ δεν έδωσε το παρών στη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος, την Τρίτη.

Ο Πάνος Καμμένος, χωρίς να τον ονοματίσει, τον είχε «φωτογραφίσει» στο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων τον Οκτώβριο. Τότε, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε αφήσει αιχμές, μιλώντας για «μακεδονοκλάστες», οι οποίοι «μας προέκυψαν αφού τους διορίσαμε χωρίς να είναι καν βουλευτές, μέχρι και σε υπουργικούς θώκους, και μας κάνουν κριτική», προσθέτοντας: «σας ζητάω συγνώμη, που τους έβαλα σε θέσεις- κλειδιά, εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ» είπε ο κ. Καμμένος.

Από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, είναι βέβαιο ότι θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος έχει πει ότι θα παραιτηθεί αμέσως μετά από βουλευτής, ενώ ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσει η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. Χτες βράδυ πάλι, με tweet του, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι τηλεοπτικό κανάλι δεν έβγαζε την υπουργό στον αέρα ώστε να διευκρινίσει τη στάση της.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΑΝΕΛ μετράνε ήδη έναν βουλευτή λιγότερο λόγω Σκοπιανού, καθώς τον Ιούνιο είχε παραιτηθεί από την ΚΟ του κόμματος, δικαιολογώντας την αιφνιδιαστική ανεξαρτητοποίησή του λέγοντας ότι «δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος στη συνείδησή του».