Τέλος οι μάσκες και τα self test στα σχολεία

Σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Eurokinissi

Τέλος στην υποχρεωτικότητα της μάσκας και των self test στα σχολεία, έπειτα από την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας παραμένει η προαιρετική χρήση μάσκας στο σχολικό περιβάλλον. Επίσης θα υπάρχει σύσταση για τεστ όταν προυσιάζονται συμπτώματα.

Σε περίπτωση αρνητικού τεστ, τα κρούσματα θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι μέχρι την αποδρομή τους. Το κρούσμα παραμένει σπίτι για 5 μέρες κι επιστρέφει με μάσκα για άλλες 5 μέρες.

Συνολικά 50.579 κρούσματα, 202 θανάτους και 117 διασωληνωμένους με κορονοϊό ανακοίνωσε νωρίτερα για την περασμένη εβδομάδα ο ΕΟΔΥ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Η Κυβέρνηση κάνει αποδεκτή την ομόφωνη εισήγηση για τα σχολεία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδρίασε σήμερα. Έτσι:

 1. Παραμένει προαιρετική η χρήση προστατευτικής μάσκας.

 2. Ως γενική οδηγία, όταν ένα παιδί εμφανίσει συμπτώματα παραμένει σπίτι (όπως ισχύει με κάθε περίπτωση ίωσης ή λοίμωξης).

 3. Συστήνεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση συμπτωμάτων.

  Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό, δηλαδή παραμονή σε απομόνωση επί πέντε ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα.

 4. Μετά την πάροδο πέντε ημερών απομόνωσης και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης.

 5. Επιστροφή στο σχολείο με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

 6. Τήρηση της υγιεινής των χεριών.

 7. Επαρκής αερισμός των χώρων, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες.

  Τα υγειονομικά μέτρα θα επανεξεταστούν σε περίπτωση αλλαγής των επιδημιολογικών δεδομένων.

Περαιτέρω λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Δημοφιλή