Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο εμπειρότερος σταθμάρχης.
Εργασίες στο σημείο της πολύνεκρης σύγκρουσης αμαξοστοιχιών στα Τέμπη από τα σωστικά συνεργεία για να ολοκληρωθεί η μεταφορά των βαγονιών, Κυριακή 5 Μαρτίου 2023. (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
Εργασίες στο σημείο της πολύνεκρης σύγκρουσης αμαξοστοιχιών στα Τέμπη από τα σωστικά συνεργεία για να ολοκληρωθεί η μεταφορά των βαγονιών, Κυριακή 5 Μαρτίου 2023. (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης μετά την απολογία του για την τραγωδία στα Τέμπη. Οι όροι που επιβλήθηκαν στον συμβασιούχο σταθμάρχη είναι να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα κάθε 15 μέρες και του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

Παράλληλα, την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο εμπειρότερος σταθμάρχης, αυτός δηλαδή που έπρεπε να είναι στη θέση του μέχρι τις 23:00 η ώρα και έφυγε στις 22:10 και θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, μεταξύ αυτών και για τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο για να διορθωθούν.

Τέμπη: Τι υποστήριξε στην απολογία του ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η πολύωρη απολογία του ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας. Κατά πληροφορίες οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης έφερε μαζί του και δύο γυναίκες επίσης συμβασιούχοι σταθμάρχες ως μάρτυρες, ώστε να εξηγήσουν στον εφέτη ανακριτή ποιο είναι ακριβώς το καθεστώς με τις συμβάσεις, τα ωράρια και τις βάρδιες.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως είχε συγκεκριμένο ωράριο, δουλεύοντας 2 με 10, ενώ επειδή ήταν συμβασιούχος δεν έκανε υπερωρίες γιατί δεν τις πληρωνόταν. Είπε επίσης πως άπαντες γνώριζαν πως στις 10.15 το βράδυ αναχωρούσε ώστε να προλάβει το τελευταίο τρένο για το Βόλο, όπου κατοικεί, αλλά και ότι δε γνώριζε τον πίνακα ελέγχου στον σταθμό της Λάρισας και πως η μόνη φορά που έμεινε μόνος του ως σταθμάρχης, ήταν στο σταθμαρχείο του Βόλου.

Η δικηγόρος του Σοφία Αποστολάκη μετά το πέρας της απολογίας είπε μεταξύ άλλων πως “η ψυχολογία του είναι άσχημη, αλλά τουλάχιστον προχωρά τη ζωή του τώρα, θα είναι βέβαια κατηγορούμενος αλλά θα το παλέψουμε…”

Πηγή: dikastiko.gr

Πήγαινε στην αρχική σελίδα