Την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουκρανία εξέφρασε στον Ζελένσκι ο Κ. Μητσοτάκης

Τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών μετά από πρωτοβουλία του Ουκρανού Προέδρου.
Dimitris Papamitsos_6946384863

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε το πρωί της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της Ουκρανίας.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τους τρόπους αντιμετώπισης των δυσμενών επιπτώσεων από την 19η ημέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα, ενώ όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Ζελένσκι, για την αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, για την αποστολή βοήθειας και την υποδοχή προσφύγων Ομογενών και Ουκρανών.

Επίσης συζητήθηκε η δραματική κατάσταση στις περιοχές που διαμένει η ελληνική ομογένεια και η ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για την ασφαλή έξοδο, αλλά και την πρόσβαση του ανθρωπιστικού υλικού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την ασφαλή μετακίνηση του Έλληνα Γενικού Προξένου στη Μαριούπολη και των λοιπών εγκλωβισμένων στο κτίριο του ΟΑΣΕ.

Όπως αναφέρουν από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ΕΕ έστειλε ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα στήριξης από τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας. Επίσης τόνισε ότι η πλήρης εφαρμογή των κυρώσεων από το σύνολο εταίρων και συμμάχων θα συνδράμει στην πίεση προς τη ρωσική πλευρά προκειμένου να σταματήσει τις επιθέσεις.