Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

The Grill Master: Γιατί η Weber θεωρείται το Νο 1 brand με ψησταριές στον κόσμο

Όλα ξεκίνησαν από την αναζήτηση μιας καλύτερης μπριζόλας και κατέληξαν στη δημιουργία του πιο αξιόπιστου ονόματος στο ψήσιμο.
|
Other

Όλα ξεκίνησαν από την αναζήτηση ενός τρόπου να γίνονται καλύτερες οι μπριζόλες πριν από περίπου 70 χρόνια στην Αμερική. Τα παραδοσιακά χτιστά μπάρμπεκιου σε λάκκους αντικαταστάθηκαν με απλές μεταλλικές ψησταριές σε με προσπάθεια όχι μόνο για καλύτερο ψήσιμο, αλλά και για πιο γρήγορο. Όμως, μια βροχή ή ένα απαλό αεράκι ήταν αρκετά για να καταστρέψουν το γεύμα που ετοιμαζόταν.

Τότε ήταν που ο George Stephen αποφάσισε να το πάει πολλά βήματα παρακάτω. Πήρε μια μεταλλική σημαδούρα από το μεταλλουργείο που εργαζόταν, την έκοψε στη μέση, πρόσθεσε αεραγωγούς, καπάκι και μεταλλικά πόδια. Και έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη kettle ψησταριά. Παρά τα γέλια των γειτόνων για την όψη αυτής της ψησταριάς, ο George Stephen πίστεψε στη δημιουργία του. Έψησε λοιπόν, μπριζόλες για όλους και τους κέρδισε με τη γεύση. Όλοι ήθελαν μια ψησταριά σαν αυτή. Σύντομα, οι ψησταριές αυτές απέκτησαν και όνομα: Weber-Stephen Products και για τουλάχιστον τις δεκαετίες του 60 και του 70, έκαναν θραύση χάρη στην απλή χρήση τους και στα νοστιμότατα αποτελέσματα που έδιναν. Όλοι έτρωγαν και έπιναν στο όνομα της Weber-Stephen Products.

O George Stephen με τη ψησταριά που τον έκανε τον “βασιλιά” του ψησίματος.
Weber
O George Stephen με τη ψησταριά που τον έκανε τον “βασιλιά” του ψησίματος.

Περισσότερες ψησταριές Weber τύπου kettle με κάρβουνο μπορείτε να βρείτε εδώ

Όμως, ο George Stephen δεν σταμάτησε να ψάχνεται, να δοκιμάζει και να αναζητά τρόπους να δημιουργήσει όλο και καλύτερες ψησταριές. Βρήκε τρόπους να κατανέμεται καλύτερα η θερμοκρασία, να συλλέγεται σε ένα σημείο το λίπος από τα κρέατα, ώστε να αποφεύγονται οι αναζωπυρώσεις και να καθαρίζονται πιο εύκολα. Και όλα αυτά κατέληξαν στη δημιουργία της Weber Genesis, η οποία άλλαξε για πάντα τον σχεδιασμό των ψησταριών υγραερίου. Και μέχρι σήμερα -φυσικά σε μεταγενέστερη μορφή με πολλές βελτιώσεις και καινοτομίες- αποτελεί ίσως μια από τις καλύτερες επιλογές ψησταριάς.

Περισσότερες ψησταριές υγραερίου της Weber θα βρείτε εδώ

Οι ψησταριές της Weber δεν ήταν δυνατόν να μείνουν μόνο στα αμερικανικά σπίτια. Ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο -όπως και στην Ελλάδα- και κατάφεραν να αναπτύξουν μια ολόκληρη κουλτούρα μπάρμπεκιου, αλλάζοντας για πάντα τα οικογενειακά και φιλικά τραπέζια. Το ψήσιμο στους εξωτερικούς χώρους δεν αφορούσε πια ειδικές περιστάσεις, αλλά ήταν εβδομαδιαία απόλαυση, που όλοι περίμεναν πώς και πώς.

Δεν είναι τυχαίο που η Weber είναι κολοσσός στον τομέα της. Τα προϊόντα της έχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να εξυπηρετήσουν από έναν πεπειραμένο ψήστη μέχρι έναν αρχάριο για να φτιάξουν από το τέλειο ribeye και την πιο καλοψημένο tomahawk μέχρι ζουμερά μπιφτέκια για burgers που ανταγωνίζονται άνετα εκείνα των burgerάδικων.

Μάλιστα, έχουν πάει την κατασκευή των ψησταριών σε άλλο επίπεδο. Παράδειγμα αποτελεί η Weber Genesis νέας γενιάς που μεταξύ άλλων διαθέτει ακόμα και μια επεκτεινόμενη πάνω σχάρα μαγειρέματος, έτσι ώστε το κυρίως πιάτο και τα δευτερεύοντα, να ψήνονται και να σερβίρονται ταυτόχρονα, ενώ προσφέρουν άπειρες δυνατότητες μαγειρικής, αφού μπορούν με την ανάλογη θερμοκρασία να ψήσουν από πίτσα μέχρι φαγητό κατσαρόλας. Ναι μέσα στη ψησταριά.

Other

Περισσότερες ψησταριές υγραερίου της Weber θα βρείτε εδώ

Και όλοι οι Weber owners συμφωνούν σε ένα πράγμα: η ψησταριά τους δεν είναι μια απλή ψησταριά, είναι μια ολόκληρη εμπειρία. Γιατί δεν είναι ότι απλώς ψήνουν καλά, έχουν ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας και είναι φτιαγμένες με τα καλύτερα υλικά και τεχνογνωσία χρόνων, αλλά δημιουργούν μια υπερφασάρα στον κήπο, στο μπαλκόνι, στην αυλή, που θέλεις να ζήσεις όχι απλώς μια φορά στη ζωή σου, αλλά αμέτρητες.

.
Weber
.

Όλες τις ψησταριές της Weber μπορείς να τις βρείτε εδώ

Προτείνετε μια διόρθωση