ΔΙΕΘΝΕΣ
12/01/2018 13:34 EET | Updated 12/01/2018 13:35 EET

Θύελλα διαδηλώσεων στο Πακιστάν μετά τον βιασμό και φόνο 7χρονης

Faisal Mahmood / Reuters

Διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες ξέσπασαν ανά το Πακιστάν την Πέμπτη μετά τον βιασμό και φόνο μιας 7χρονης σε επαρχία νότια της Λαχόρης, λόγω της οργής σχετικά με αυτό που εκλαμβάνεται ως ανικανότητα/ αποτυχία των αρχών ως προς τη διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων.

Πρόκειται για τον 12 φόνο τέτοιου είδους στην πόλη Κασούρ μέσα σε έναν χρόνο, προκαλώντας προβληματισμούς πως ίσως ένας κατά συρροήν δολοφόνος να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον οργισμένων διαδηλωτών στην Κασούρ, και ντόπιοι ανέφεραν ότι σχολεία, γραφεία και αγορές παρέμειναν κλειστές στην πόλη την Πέμπτη. Διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε όλες τις πόλεις μεταξύ του Φαϊζαλαμπάντ, στα βορειοανατολικά, και το Καράτσι.

 

Mohsin Raza / Reuters

Στη Λαχόρη, πρωτεύουσα της επαρχίας όπου βρίσκεται η Κασούρ, οι διαδηλωτές απέκλεισαν έναν μεγάλο δρόμο, σταματώντας την κυκλοφορία.

Αστυνομικοί ανέσυραν το πτώμα της Ζαϊνάμπ Ανσάρι από έναν κάδο απορριμμάτων στην Κασούρο την Τρίτη, τέσσερις ημέρες αφού είχε αναφερθεί η εξαφάνισή της.

Ο επικεφαλής υπουργός της επαρχίας Πουντζάμπ, Σαχμπάζ Σαρίφ, επισκέφθηκε τους γονείς της Ανσάρι για να τους διαβεβαιώσει πως οι αυτουργοί θα συλληφθούν σύντομα, δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης- αναφέροντας στο Reuters πως ο Σαρίφ ανακοίνωσε ανταμοιβή ύψους 10. εκατ. ρουπιών (90.000 δολαρίων) σε όποιον δώσει πληροφορίες για τον απαγωγέα. Όπως είπε, δεν αποκλείεται στους φόνους να εμπλέκεται κατά συρροήν δολοφόνος.

 

Reuters

Ωστόσο η οικογένεια της Ανσάρι αμφιβάλλει πως θα απονεμηθεί δικαιοσύνη.

«Δεν έχουμε προσδοκίες από την αστυνομία, καθώς δώσαμε αποδείξεις, περιλαμβανομένου βίντεο από κάμερα CCTV, αλλά δεν έκαναν τίποτα» είπε στο Reuters ο θείος της, Χαφίζ Μοχάμαντ Αντνάν.

Ο Αντνάν ειπε ότι ο απαγωγέας περίμενε οι ομάδες ερευνών να κάνουν διάλειμμα μετά από τέσσερις ημέρες αναζήτησης για να ξεφορτωθεί το πτώμα.

«Φαίνεται πως ο απαγωγέας είναι κάποιος ντόπιος που απέκτησε οικειότητα με τη Ζαϊνάμπ για την πάρει μαζί του, πιθανότατα λέγοντάς της ότι θα την πήγαινε στους γονείς της» πρόσθεσε.