ΔΙΕΘΝΕΣ
17/02/2020 14:38 EET

Θύματα του κορονοϊού και τα χαρτονομίσματα της Κίνας

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας έδωσε εντολή να συγκεντρωθούν όλα τα χαρτονομίσματα από τις πληγείσες περιοχές.

ASSOCIATED PRESS

Θύματα του κορονοϊού πέφτουν όπως φαίνεται και τα χαρτονομίσματα.  

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα καταστρέψει όλα τα μετρητά που συλλέγονται από νοσοκομεία, λεωφορεία και αγορές στις πληγείσες από τον κορονοϊό περιοχές για να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας.

Οι εμπορικές τράπεζες κλήθηκαν να ξεχωρίσουν τα μετρητά που διαθέτουν από  τις περιοχές με πολλά κρούσματα του κορονοϊού, να τα απολυμάνουν και να τα παραδώσουν στην κεντρική τράπεζα.

Ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και πλήττει περισσότερο τον πληθυσμό της Κίνας. οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 1.700 ενώ τα κρούσματα τις 70.000.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας θα χρησιμοποιήσει υψηλές θερμοκρασίες ή υπεριώδες φως για να απολυμάνει τα χαρτονομίσματα και να αφήσει εκτός κυκλοφορίας αυτά τα μετρητά, για περισσότερες από 14 ημέρες, πριν την επαναφορά τους στην κυκλοφορία.

Γενικά, οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο επισύρουν από την κυκλοφορία συχνά παλιά χαρτονομίσματα για να δώσουν τη θέση τους στην αγορά τα καινούργια. Η πρακτική αυτή δεν επηρεάζει την προσφορά χρήματος, αν και το εν λόγω μέτρο της Κίνας είναι διαφορετικό από τη συνήθης πρακτική.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας, Φαν Γιφέι είπε ότι από τις 17 Ιανουαρίου έχουν εισαχθεί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κίνας 600 δισεκατομμύρια γιουάν (85,6 δισεκατομμύρια δολάρια), ενώ περίπου 4 δισεκατομμύρια γιουάν είχαν αποσταλεί στην Ουχάν, όπου ξεκίνησε η επιδημία.

Όπως είπε η κεντρική τράπεζα θα δώσει περισσότερα μετρητά στις τράπεζες για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επιβιώσουν.

Πηγή: Insider

Sponsored Post