ΠΟΛΙΤΙΚΗ
31/07/2018 17:41 EEST

Θεοδωράκης: Δεν νοείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραιτήσεις ή αποπομπές

Eurokinissi

Τη θέση του ότι δεν νοείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραιτήσεις ή αποπομπές επανέλαβε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον Real FM. «Δεν μπορεί να χάνονται 90 άνθρωποι και να λένε οι κυβερνητικοί “είμαστε περήφανοι για τη δράση μας, τα κάναμε όλα σωστά”. Δεν διανοούμαι ότι χάνεις 90 ανθρώπους και παραμένεις σχεδόν κυνικά χαμογελαστός απέναντι στις κάμερες λέγοντας ”κάναμε ό,τι μπορούσαμε”» πρόσθεσε.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «αυτήν τη στιγμή είναι χρέος του πρωθυπουργού να αποδώσει τις ευθύνες. Ο ελληνικός λαός όταν έρθει η ώρα θα τις αποδώσει, όμως αυτήν τη στιγμή πρέπει να αποδοθούν και από την κυβέρνηση».

Σημείωσε ότι «άνθρωποι χάθηκαν, περιουσίες χάθηκαν, μία ολόκληρη περιοχή από τον χάρτη σβήστηκε. Η μεγάλη μάχη χάθηκε. Και αφού χάθηκε η μεγάλη μάχη πρέπει για να αποκτήσει ο κόσμος μία μικρή έστω εμπιστοσύνη απέναντι στο κράτος, πρέπει να καταλάβει ότι κάποιοι τιμωρούνται, ότι κάποιοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους» και συμπλήρωσε ότι αν δεν μπορούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τότε πρέπει κάποιος άλλος να τις αποδώσει αυτές τις ευθύνες.

Ερωτηθείς για τις αυθαιρεσίες στην περιοχή, που δυσκόλεψαν το έργο της πυρόσβεσης, απάντησε: «Διαχρονικά, το κράτος δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες του. Και αυτό έχει φανεί και σε προηγούμενες καταστροφές. Όπως επίσης διαχρονική είναι η ευθύνη για το πώς έχουμε φερθεί στο περιβάλλον κι αυτά που έχουμε φτιάξει. Όμως αυτά δεν απαλλάσσουν τη σημερινή κυβέρνηση από τις συγκεκριμένες ευθύνες της».

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, να συνεννοηθεί με τον κ. Τσίπρα και να ζητήσουν από κοινού οικονομική ενίσχυση από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη χαρακτήρισε θετική ενέργεια.

«Ο κόσμος δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ» εκτίμησε ο κ. Θεοδωράκης και υπογράμμισε: «Τα κλάματα δεν έχουν σταματήσει. Για κάποιους οι νεκροί είναι ένας αριθμός. Αλλά για κάποιους είναι αδέλφια, συγγενείς, φίλοι, έχουν ονόματα. Θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί. Δεν θα στήσουμε ένα προεκλογικό πάρτυ πάνω στα καμένα, όπως έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2007 στις πυρκαγιές της Ηλείας».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)