ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/05/2021 19:03 EEST | Updated 05/05/2021 19:30 EEST

Θεσσαλονίκη: Ερευνα για θάνατο 44χρονης μια ημέρα μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

Τι ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό.

Eurokinissi

Προβληματισμό έχει προκαλέσει ο θάνατος μιας γυναίκας 44 ετών από την Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, πριν καν συμπληρωθεί μια ημέρα από τον εμβολιασμό της κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, πέθανε στον ύπνο της, 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα alphafreepress.gr η 44χρονη εμβολιάστηκε την περασμένη Δευτέρα (3/5) στις 12:40 το μεσημέρι. Ο σύζυγός της, είπε ότι μέχρι το απόγευμα όλα ήταν καλά αλλά το βράδυ η γυναίκα ανέβασε δέκατα και πήρε ένα depon. Γύρω στις 3:30-4:00 επήλθε το μοιραίο και κάλεσε άμεσα το ΕΚΑΒ. Oπως είπε ακόμα, η σύζυγός της δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα και ήταν υγιέστατη και θεωρεί βέβαιο ότι ο θάνατός της οφείλεται αποκλειστικά στο εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η 44χρονη φαίνεται να είχε περάσει ένα μικρό έμφραγμα. Τα ακριβή αίτια του θανάτου της θα ανακοινωθούν όταν θα γίνει λεπτομερής εξέταση.

Στη χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό της άτυχης γυναίκας κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της AstraZeneca αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που δόθηκαν προφορικά μετά τη νεκροτομή της 44χρονης «ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων ή φλεβωδών κόλπων».

Στην συνέχεια, τόνισε ότι «φαίνεται ότι υπήρξε και ένα έμφραγμα επί εδάφους παλαιοτέρου», ενώ διαβεβαίωσε ότι η μελέτη του περιστατικού θα είναι σχολαστική όπως όλα τα περιστατικά που έστω και χρονικά έχουν κάποια σύνδεση με το εμβόλιο.

(με πληροφορίες από Alphapress.gr)