ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/02/2019 18:10 EET

Θεσσαλονίκη: Κάνουν κατάληψη για να διώξουν από το σχολείο συμμαθητή τους

...γιατί το παιδί αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες λόγω συνδρόμου που έχει εκ γενετής.

Eurokinissi

Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίσσεται στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς όπου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr, οι μαθητές κάνουν κατάληψη με αίτημα να απομακρυνθεί ένας συμμαθητής τους που αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες λόγω συνδρόμου που έχει εκ γενετής.

Η αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο έχει προβληματίσει ιδιαίτερα και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η οποία ενημερώθηκε για το θέμα.

Οι καταγγελίες των παιδιών που προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου για το περιστατικό αναφέρουν ότι ο συμμαθητής τους αποτελεί κίνδυνο για τους μαθητές και τους καθηγητές, ότι έχει καταστρέψει περιουσία του σχολείου, ενώ υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και περιπτώσεις κατά τις οποίες παιδιά έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον ίδιο.

«Για ένα πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας» κάνει λόγο από την πλευρά του ο πατέρας του 12χρονου, μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία». «Ανήρτησαν στην καγκελόπορτα του σχολείου ανακοίνωση που κατονόμαζαν τον μαθητή και ανέφεραν βαριές συκοφαντίες ως αιτίες της απαγόρευσης παραμονής του στο σχολείο. Το χαρτί βρισκόταν κρεμασμένο τουλάχιστον έως τις 11:00 και η διεύθυνση του σχολείου δεν προέβη σε καμία κίνηση αποκατάστασης της τάξης και προφύλαξης διασυρμού ενός παιδιού. Είναι θλιβερή και άθλια η κατάσταση που βιώνουμε. Το έχουν τρελάνει το παιδί μου. Φοβάμαι τα χειρότερα.»» καταγγέλλει ο πατέρας του 12χρονου, οποίος τονίζει ότι θα καταγγείλει το περιστατικό στο υπουργείο Παιδείας και στις αρμόδιες Αρχές.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, ο οποίος ζήτησε άμεσα να διενεργηθεί έρευνα και να κατέβει το χαρτί, από την καγκελόπορτα του σχολείου. Μιλώντας στο thestival.gr, ο κ. Ανανιάδης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός. «Είναι απαράδεκτο. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν μαθητές ή γονείς, τέτοιες αναρτήσεις εις βάρος παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες ή άλλα προβλήματα», τόνισε.