ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19/03/2020 09:51 EET

Θετικά αντέδρασε η ηγεσία του ΣΕΤΕ στα μέτρα στήριξης

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος και ο πρώην πρόεδρος Ανδρέας Ανδρεάδης, μιλούν για το πρώτο βήμα και την επόμενη μέρα.

Γιάννης Ρέτσος

Με ανακοίνωσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο ο νυν πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος όσο και ο πρώην πρόεδρος Ανδρέας Ανδρεάδης, που «απογείωσε» τον Σύνδεσμο με τις ενέργειές του, επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση έλαβε θετικά μέτρα, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού.

Ο Γιάννης Ρέτσος επισημαίνει: «Η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη αυτή τη στιγμή, βιώνει τα αποτελέσματα ενός μεγάλου, πρωτοφανούς, ασύμμετρου πολέμου. Ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της ιστορικής συγκυρίας.

Κλυδωνίζεται στα θεμέλιά του, οφείλει, όμως, να δίνει όχι μόνο τη μάχη της επιβίωσης, αλλά να προετοιμάζεται από τώρα για την επόμενη ημέρα και την άμεση επανεκκίνηση. 

Οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, για τη γρήγορη ανασυγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας. 

Με αυτή τη στρατηγική επιλογή, τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, κρίνονται θετικά, δίνοντας μια πρώτη σημαντική ελπίδα. 

Τώρα, με μεθοδικότητα και ψυχραιμία, χρειάζεται εξειδίκευση και σίγουρα και επιπλέον μέτρα, σε επόμενο στάδιο ανάλογα και με την εξέλιξη της κατάστασης.

Το σχέδιο, γράφεται μέρα με τη μέρα.

Με ατομική ευθύνη και συμμόρφωση, με συλλογική συνείδηση και αλληλεγγύη, όλοι μαζί, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, θα τα καταφέρουμε.  

Να γίνουμε και πάλι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης του νέου κύκλου που ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει.»

 

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Ανδρεάδης, τονίζει: «Εγινε ένα σημαντικό βήμα. Μπράβο. Τώρα η ώρα άμεσων, στοχευμένων αποφάσεων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων: Ρευστότητα – ασφαλιστικές εισφορές – αποφυγή απολύσεων με ευέλικτη απασχόληση και κάλυψη χαμένου εισοδήματος – στήριξη μη προσλαμβανόμενων εποχικών.»