ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/02/2020 10:03 EET

Θρίλερ με το νεκρό βρέφος: «Απόσταση» ιατροδικαστή και ΕΛ.ΑΣ.

Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες συνεχίζονται και θα κληθούν να αποφανθούν και άλλοι ειδικοί.

Eurokinissi

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι έρευνες για το θάνατο του βρέφους, 11 μηνών, από τη Συρία, που πέθανε το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο Παίδων.

Και αυτό γιατί υπάρχει μία «απόσταση» ανάμεσα στα λεγόμενα του αρμόδιου ιατροδικαστή και των αξιωματικών της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση. Η «απόσταση» αυτή σχετίζεται με το εάν το μωρό κακοποιήθηκε σεξουαλικά ή όχι.

Ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι εντόπισε στην εξέτασή του στοιχεία που δείχνουν σεξουαλική κακοποίηση. Από την πλευρά τους αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν διαψεύδουν φυσικά τον ιατροδικαστή (άλλωστε δεν θα μπορούσαν να το κάνουν, καθώς αποτελεί μία ξεχωριστή επιστήμη που δεν την γνωρίζουν), ωστόσο εκφράζουν κάποιες επιφυλάξεις. Ουσιαστικά αφήνουν ανοιχτό ένα μικρό ενδεχόμενο τα σημάδια κακοποίησης που βρέθηκαν να είναι τελικά αποτέλεσμα της φαρμακευτικής αγωγής που έπαιρνε το βρέφος, το οποίο υπέφερε από επιληπτικούς σπασμούς. Αναλυτικότερα, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να φάρμακα για τους επιληπτικούς σπασμούς να προκαλούν σημάδια που να παραπέμπουν σε κακοποίηση παρά φύση.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ο ιατροδικαστής είναι αρμόδιος για να αποφανθεί γι’ αυτό το θέμα. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε, επίσης, ότι το παιδί είχε μικροκεφαλία, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων για τα αίτια θανάτου.

Η οικογένεια του βρέφους ζει σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου, στο πλαίσιο προγράμματος ΜΚΟ για τη στέγαση προσφύγων. Στην Ασφάλεια κατέθεσαν οι γονείς το μωρού αλλά και φιλικό ζευγάρι με το οποίο συγκατοικούσαν για λίγες ημέρες. Οι γονείς του βρέφους είπαν στους αστυνομικούς ότι χορηγούσαν στο μωρό φάρμακο με τη μορφή υπόθετου, κάτι που μπορεί να προκάλεσε τα σημάδια που βρέθηκαν από τον ιατροδικαστή.

Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες συνεχίζονται και θα κληθούν να αποφανθούν και άλλοι ειδικοί,  καθώς η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή και κανείς από τις Αρχές δεν θέλει να αποδοθούν κατηγορίες χωρίς να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Σημειώνεται ότι εξετάστηκαν προληπτικά και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, τα οποία δεν έχουν κακοποιηθεί με οποιοδήποτε τρόπο. Οι ισορροπίες είναι λεπτές και κανείς στην ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι έχει συμβεί σε αυτή την τραγική υπόθεση.