ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19/01/2018 20:41 EET

Τι απαντά ο Σαμαράς στον Τσίπρα για την πΓΔΜ

Nikos Libertas / SOOC

Άμεση ήταν η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στα όσα είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, είπε:

«Το να λέει αυτά ο κ. Τσίπρας είναι τίτλος τιμής για εμένα».

Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, επεσήμανε ότι υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας ώστε να λυθεί οριστικά ένα ζήτημα που φορτώθηκε στη χώρα από το 1992. Σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι τότε ως ΥΠΕΞ ο κ. Σαμαράς «προτίμησε να οικοδομήσει τη προσωπική πολιτική του καριέρα, παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, όπως όριζε το εθνικό συμφέρον». Πρόσθεσε ότι όμως και σήμερα «υπάρχουν πάλι κάποιοι συνεχιστές αυτής της παράδοσης του κ. Σαμαρά, αρκετοί εξ αυτών στη ΝΔ, που προσπαθούν, χωρίς επιχειρήματα να αγγίξουν ευαίσθητες χορδές, σηκώνοντας το λάβαρο της πατριδοκαπηλίας». 

Παράλληλα τόνισε ότι ο αρχηγός της ΝΔ επιδεικνύει μια στάση εθνικής επιπολαιότητας, που «δεν τον αφορά αν η χώρα θα απελευθερωθεί από τα βάρη που της φόρτωσε η παράταξή του και ο κος Σαμαράς το 1992, αλλά το μόνο που τον νοιάζει είναι συγκρατήσει την ακροδεξιά του πτέρυγα και να παίξει παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης». Του καταλόγισε ότι δεν παίρνει θέση και κρύβεται: «Τη μια μιλάει για Βουκουρέστι, την άλλη στέλνει τους βουλευτές του στα συλλαλητήρια».