«Τι είναι για σένα Ήρωας;»: 7 πρόσωπα απαντούν στο βίντεο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Με αφορμή τον 8ο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής «Καθημερινοί Ήρωες».

Τι είναι για εσένα Ήρωας; Μπορείς να περιγράψεις μια ηρωική πράξη; Τι θα ζωγράφιζες από τον παιδικό σου εαυτό;

Στο πλαίσιο του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα «Καθημερινοί Ήρωες» που ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Πέμπτη, 29 Απριλίου, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί επτά εκπροσώπους από τον χώρο της εκπαίδευσης, του βιβλίου, του θεάτρου, του stand up comedy και της κοινωνικής προσφοράς, να δώσουν τη δική τους εκδοχή μιας ηρωικής πράξης.

Στο νέο (εξαιρετικά ενδιαφέρον) βίντεο του Μουσείου «Τι είναι για εσένα Ήρωας;», ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος, stand up κωμικός μαζί με τον Λάμπρο Φισφή, κωμικό, συγγραφέα, improvisor, η Μυρτώ Ξανθοπούλου, σύμβουλος Φιλανθρωπίας και της Κοινωνίας των Πολιτών, η Κούλα Πανάγου, εκπαιδευτικός, ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, συγγραφέας ααιδικών βιβλίων, η Λένα Παπαληγούρα, ηθοποιός και η Κάτια Παπασπηλιοπούλου διευθύντρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, απαντούν σε ερωτήματα περί «καθημερινών Ηρώων» και συναντούν ξανά τον παιδικό τους εαυτό.

Συντελεστές βίντεο: Ευθύμης Θεοδόσης, Ήχος: Άλεξ Σακαλλαρίου, Μουσική: Olive Musique-Peace of Mind

O 8ος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «Καθημερινοί Ήρωες», πραγματοποιείται πρώτη φορά, ψηφιακά.

Στην ψηφιακή πλατφόρμα https://kidscontest.cycladic.gr/ τα παιδιά λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό, συμμετέχουν στο τέλος στην αντίστοιχη «ψηφιακή» έκθεση ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν όλο το χρόνο δημιουργικές δραστηριότητες και αποκτούν γνώσεις που τα μυούν στο σύμπαν της Ιστορίας και της Τέχνης.

Φέτος, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας, όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου και Ειδικά Σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης) να σκεφτούν και να αποτυπώσουν τον δικό τους Καθημερινό Ήρωα.

Με αφορμή την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» που μπορεί να δει κανείς διαδικτυακά με ελεύθερη πρόσβαση στο https://1821.cycladic.gr, το Μουσείο καλεί τα παιδιά να ζωντανέψουν τους δικούς τους «Καθημερινούς Ήρωες».

Παιδικό διαγωνισμός ζωγραφικής
Παιδικό διαγωνισμός ζωγραφικής

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται και φέτος με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Παιδιά από την Καλαμάτα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα δουν τα έργα τους τον Ιούλιο σε ψηφιακή έκθεση που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στο πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα είναι τη φετινή χρονιά οι:

Στις 18 Μαΐου, Διεθνή Ημέρα των Μουσείων, ξεκινά η έκθεση όπου θα αναρτηθούν οnline όλα τα έργα των παιδιών.

Popular in the Community