Τι να πίνετε καθημερινά για να μην χάσετε ποτέ τη μνήμη σας

Αυτός ο χυμός που από μικρά παιδιά μας παροτρύνουν να πίνουμε, αλλά τους αγνοούμε
afishman64 via Getty Images

Η συστηματική κατανάλωση χυμού πορτοκαλιών βοηθά στην καταπολέμηση της απώλειας μνήμης, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μάλιστα, αυτοί που όντως το τηρούν, έχουν 47% λιγότερη πιθανότητα να αντιμετωπίσουν στο μέλλλον οποιοδήποτε πρόβλημά με τη θύμηση σύμφωνα με το Science Daily.

Τα αποτελέσματα προέρχονται από μια έρευνα 20 ετών του τμήματος Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ στη Βοστώνη. Οι ερευνητές εξέτασαν συνολικά 27.842 άνδρες με μέσο όρο ηλικία 51 ετών που ήταν όλοι επαγγελματίες υγείας. Κάθε τέσσερα χρόνια ρωτούνταν για τα προιόντα που κατανάνωναν και τους δίνονταν τεστ για τη μνήμη και τις δεξιότητες της σκέψης τους.

Εκείνοι που έτρωγαν έξι μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα ήταν 34% λιγότερο πιθανό να αλλιωθεί η μνήμη τους.

Η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών στο μέσο της ζωής συνδέθηκε με την καλύτερη γνωστική υγεία αργότερα - ακόμη και αν οι άνδρες σταμάτησαν να τρώνε φρούτα και λαχανικά.

Ο καθηγητής Changzheng Yuan, συν-συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε :

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες αυτής της μελέτης είναι ότι είχαμε τη δυνατότητα να ερευνήσουμε και να παρακολουθήσουμε μια τόσο μεγάλη ομάδα ανδρών για μια περίοδο 20 ετών, επιτρέποντάς μας να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα.

Οι μελέτες μας παρέχουν περαιτέρω στοιχεία ότι οι διαιτητικές επιλογές μπορεί να είναι σημαντικές και για τη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου σας.

Σημειώνεται ότι ευεργετικά για τη μνήμη καταγράφηκαν ακόμη και τα μούρα, τα κόκκινα λαχανικά και τα χόρτα.