Τι συμβαίνει αν κάποιος πεθάνει στο διάστημα

Ένα βίντεο δίνει την εξήγηση.
NASA/Bryan Allen via Getty Images

Ενδεχομένως να έχετε αναρωτηθεί και εσείς αν έχετε δει διάφορες ταινίες για το διάστημα, όπως το Gravity και το Martian, τι μπορεί να συμβαίνει αν σε κάποιο αστροναύτη τρυπήσει η στολή του την ώρα που βρίσκεται εκτός σκάφους.

Πιθανές εξηγήσεις για το τι συμβαίνει εάν κάποιος πεθάνει στο διάστημα επιχειρεί να δώσει βίντεο που ετοίμασε το Popular Science.

Όπως αναφέρεται, ο θάνατος οποιουδήποτε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, πιθανότατα να συμβεί λόγω ατυχήματος ενώ βρίσκεστε σε διαστημικό περίπατο έξω από τον σταθμό.

Σε περίπτωση που ένας αστροναύτης χτυπηθεί από έναν μικρομετεωρίτη, μπορεί να προκαλέσει φθορές στην στολή του, κάτι πολύ επικίνδυνο καθώς έτσι τροφοδοτείται με οξυγόνο. Εάν τρυπηθεί η στολή, σε περίπου 15 δευτερόλεπτα χάνουν τις αισθήσεις τους.

Πριν παγώσει δηλαδή το σώμα τους, πιθανότατα θα πεθάνουν από ασφυξία.

Στη συνέχει εξηγούν ότι στα 10 δευτερόλεπτα έκθεσης στο περιβάλλον του διαστήματος, θα αρχίσει να εξατμίζεται το το νερό από το σώμα και το αίμα. Εκτός λοιπόν ότι θα καταρρεύσουν οι πνεύμονες, θα επέλθει και παράλυση εντός 30 δευτερολέπτων -εάν δεν είναι ήδη νεκροί.

Στη συνέχεια εξηγείται και το τι γίνεται με τη σορό του νεκρού. Τα δύο σημεία που θα μπορούσε να μείνει μέχρι στην επιστροφή στη Γη θα ήταν είτε στο ψυχρότερο τμήμα του διαστημικού σταθμού (όπου αποθηκεύουν επί του παρόντος σκουπίδια), είτε σε έναν αεροφράκτη (θάλαμο πίεσης).

Μέχρι σήμερα, τρία άτομα έχουν πεθάνει στο διάστημα -πολλοί περισσότεροι έχουν πεθάνει σε εκρήξεις προσπαθώντας να φτάσουν στο διάστημα.

Είναι ενδιαφέρον, κατά τη στιγμή της σεληνιακής αποστολής του Apollo 11, είχε προετοιμαστεί μια ομιλία για τον πρόεδρο Richard Nixon σε περίπτωση που ο Buzz Aldrin, ο Michael Collins και ο Neil Armstrong δεν το επέστρεψαν.

Πηγή: Ιndy100

Δημοφιλή