Το AIR4 δείχνει τον εναέριο δρόμο του μέλλοντος

Ένα αυτοκίνητο – drone , που δίνει μια φουτουριστική και παράξενη επανερμηνεία του ιστορικού 4L.
.
.
Renault

Το 2021 σηματοδοτεί την 60ή επέτειο του Renault 4L (κατρέλ, όπως το έλεγαν τότε), ενός αυτοκινήτου που έχει πουλήσει περισσότερες από 8 εκατομμύρια μονάδες σε πάνω από 100 χώρες σε μια περίοδο άνω των 30 ετών. Πολύ περισσότερο από ένα αυτοκίνητο, το 4L είναι ένα αληθινό σύμβολο.

Το αρχικό Renault 4 ήταν ένα απλό, αποτελεσματικό και ευέλικτο όχημα που κατασκευάστηκε μεταξύ 1961 και 1992. Ένα αυτοκίνητο «μπλου τζιν», όπως το περιέγραφε ο πρώην επικεφαλής του ομίλου Renault, Pierre Dreyfus. Ένα όχημα που μετέφερε οικογένειες, επιχειρηματίες, όργανα της Τάξης και ταχυδρομικούς, ενώ αποτέλεσε μέσο ώστε πολλές γενιές νεαρών αυτοκινητιστών να καθίσουν πίσω από το τιμόνι.

Τώρα, η Renault σε συνεργασία με την TheArsenale, προχώρησαν σε ένα πραγματικά μοναδικό έργο. Το AIR4 είναι ένα σύμβολο ανεξαρτησίας και ελευθερίας, που γεννήθηκε από τη συνειδητοποίηση ότι η κυκλοφορία επιδεινώνεται, και ότι το μέλλον, ίσως βρίσκεται στον αέρα.

Σχεδιαστικά, το AIR4 πρόκειται για μια επανερμηνεία του ρετρό μοντέλου. Το όχημα, εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, διατηρεί τις ίδιες γραμμές και τη μάζα του αρχικού 4L, παρουσιάζοντας ωστόσο νέες δυναμικές δυνατότητες. Η ακαμψία έχει αναθεωρηθεί πλήρως για να συμπεριλάβει νέες έννοιες όπως η ώθηση ή η ανύψωση. Βασιζόμενοι σε τεχνικές γενετικής σχεδίασης που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη, οι μηχανικοί του TheArsenale μπόρεσαν να δοκιμάσουν terabytes δεδομένων για να βελτιώσουν και να τελειοποιήσουν τις ιδέες των σχεδιαστών.

Το AIR4 δεν έχει τροχούς αλλά τέσσερις προπέλες δύο λεπίδων, μία σε κάθε γωνία του οχήματος. Το πλαίσιο βρίσκεται στη μέση του περιστρεφόμενου πλαισίου και ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση και να καθίσει στη χρηστική καμπίνα του οχήματος σηκώνοντας το επανασχεδιασμένο κέλυφος Renault 4, το οποίο είναι αρθρωμένο μπροστά.

Από τεχνική άποψη, το AIR4 τροφοδοτείται από μπαταρίες λιθίου πολυμερούς χωρητικότητας 22.000 mAh, συνολικής χωρητικότητας 90.000 mAh. Το όχημα υπολογίζεται σε οριζόντια τελική ταχύτητα 26 m/s, με κλίση 45° κατά τις πτήσεις και έως μέγιστη κλίση 70°. Μπορεί να πετάξει έως και 700 μέτρα με ταχύτητα απογείωσης 14 m/s, συγκρατείται στα 4 m/s για λόγους ασφαλείας και ταχύτητα προσγείωσης 3 m/s. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το AIR4 προσφέρει μέγιστη διανυσματική ώθηση 380 κιλών, δηλαδή 95 κιλά ανά έλικα.

Το AIR4 έχει φανταστεί, σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και συναρμολογηθεί εξ ολοκλήρου στη Γαλλία, στην καρδιά του πρώτου τεχνολογικού πάρκου της Ευρώπης στη Sophia Antipolis, στην Κυανή Ακτή.

Το AIR4 θα εκτεθεί δημόσια από σήμερα Δευτέρα έως το τέλος του έτους στο κέντρο του Παρισιού στο Atelier Renault στα Ηλύσια Πεδία, μαζί με άλλες ιστορικές εκδόσεις του Renault 4.

Από το 2022, το AIR4 θα εκτεθεί σε αμερικανικό έδαφος, στο Μαϊάμι και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη, πριν από ένα pit stop στο Μακάο.

Δημοφιλή