Το απλούστατο αλλά θαυματουργό tip που υπόσχεται να αναβαθμίσει το βούρτσισμα των δοντιών μας

Τόσο εύκολο κι όμως τόσο ευεργετικό. Θα μας εκπλήξει!
svetikd via Getty Images

Η οδοντιατρική κοινότητα συμφωνεί ότι υπάρχει κάτι εξαιρετικά απλό που μπορούμε να κάνουμε, προκειμένου να βεβαιωθούμε πως φροντίζουμε σωστά τα δόντια μας. Δεν έχουμε παρά να βρέξουμε την οδοντόβουρτσά μας προτού βάλουμε επάνω την οδοντόκρεμα.

Γιατί; Ο Δρ Πέιαλ Μπαλά, επικεφαλής οδοντίατρος και κλινικός διευθυντής της Quest Dental εξηγεί: «Το να βρέξουμε την οδοντόβουρτσά μας προτού βουρτσίσουμε τα δόντια μας είναι απαραίτητο για πολλούς λόγους. Αρχικά, το βρέξιμο των τριχών της βούρτσας μας βοηθά στην αποτελεσματικότερη κατανομή της οδοντόκρεμας, εξασφαλίζοντας καλύτερη κάλυψη σε όλες τις επιφάνειες των δοντιών. Έτσι ενισχύεται η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού και της αφαίρεσης της πλάκας και των υπολειμμάτων φαγητού».

Ακόμη, ο Δρ Μπαλά αναφέρει πως η βρεγμένη οδοντόβουρτσα διασφαλίζει ότι τα δόντια και τα ούλα μας θα έχουν μια πιο ήπια εμπειρία. Αυτό προστατεύει τόσο τα ούλα όσο και το σμάλτο των δοντιών, μειώνοντας τον κίνδυνο ερεθισμού ή βλάβης.

Συν τοις άλλοις η υγρασία βοηθά στην ενεργοποίηση των ενεργών συστατικών της οδοντόκρεμας, καθιστώντας τα πιο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των βακτηρίων και στη διατήρηση της στοματικής υγιεινής. Επομένως, κατανοούμε πως μια τόσο απλή κίνηση εγγυάται να αναβαθμίσει τη συνολική εμπειρία του βουρτσίσματος.

Οι κίνδυνοι της στεγνής οδοντόβουρτσας

Ο οδοντίατρος, πέρα από τα πολλαπλά οφέλη του βουρτσίσματος με μια βρεγμένη, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στους κινδύνους που επιφυλάσσει το βούρτσισμα των δοντιών με μια στεγνή οδοντόκρεμα.

«Το βούρτσισμα των δοντιών με στεγνή οδοντόβουρτσα έχει συνδεθεί με ένα σύνολο αρνητικών επιπτώσεων για τη στοματική μας υγιεινή. Η στεγνή και ξηρή κεφαλή της οδοντόβουρτσας ελλοχεύει ο κίνδυνος να τραυματίσει το σμάλτο των δοντιών, οδηγώντας σταδιακά στη φθορά του. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό απειλεί να προκαλέσει ευαισθησία στα δόντια, ενώ αυξάνει τον κίνδυνο οδοντικής πλάκας και τερηδόνας», εξηγεί ο Μπαλά προσθέτοντας πως «Το στεγνό βούρτσισμα θεωρείται επιζήμιο και για τα ούλα, αφού επιφέρει ερεθισμούς, ερυθρότητα και φλεγμονή».

(Με πληροφορίες από Yahoo)