Το Athens Music Week παρουσίασε τις σημαντικότερες τάσεις της ελληνικής - και όχι μόνο - μουσικής

Το ΑΜW μας χάρισε μια πολύτιμη εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία - εντελώς δωρεάν.
Κική Παπαδοπούλου

Κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας και άψογα σχεδιασμένης συνεδριακής/μουσικής εβδομάδας, το Athens Music Week παρουσίασε τις σημαντικότερες τάσεις της εγχώριας και διεθνούς αγοράς. Από τις 22-26/6 μέσα από επιλεγμένα panel-discussions, webinars και workshops με τη συμμετοχή κορυφαίων επαγγελματιών, γνωστών καλλιτεχνών και αναγνωρισμένων εκπροσώπων διεθνών δικτύων και οργανισμών είδαμε και ακούσαμε πολύτιμες πληροφορίες για ένα μεγάλο εύρος θεματικών.

Ανάμεσά στους διακεκριμένους ομιλητές, ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας, Shabaka Hutchings, ο Λάμπρος Φισφής, ο Άρης Δημοκίδης, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Ίαν Στρατής και δεκάδες άλλοι «insiders» την μουσικής βιομηχανίας που συζήτησαν για τα podcasts, το Clubhouse, την έκρηξη της Βρεττανικής jazz σκηνής και την επανάσταση του audio content.

Κική Παπαδοπούλου

Το team της Spotify μας έμαθε πως λειτουργούν οι playlists και πώς χτίζονται οι followers ενώ του Kickstarter μας έδωσαν τα σημαντικότερα tips για ένα επιτυχημένο crowd-funding campaign. Ενημερωθήκαμε για την blockchain τεχνολογία και το monetization στη μουσική, την διανομή στον ψηφιακό κόσμο, τα πνευματικά δικαιώματα, τις στρατηγικές προώθησης, το entertainment marketing, το SEO αλλά και όλα τα μυστικά για να φτάσει κανείς στις σκηνές των μεγαλύτερων μουσικών φεστιβάλ του κόσμου.

Κική Παπαδοπούλου

Ολα αυτά με ενδιάμεσες στάσεις σε φρέσκια, πολύ ενδιαφέρουσα μουσική μέσα από ένα πλούσιο Showcase πρόγραμμα που μας σύστησε σε 19 ανερχόμενους καλλιτέχνες από 10 διαφορετικές χώρες. Από το πολυφωνικό σχήμα των Γεωργιανών IBERI και τους παραδοσιακούς ήχους των Σέρβων NAKED, μέχρι ψυχεδελική techno από τους Τούρκους Ikaru και ζεστά ηλεκτρονικά ηχοτοπία και talharpas από τους Εσθονούς Puuluup. Από τις hip hop ρίμες του Έλληνα Saske, στο Industrial-punk των νεοσύστατων, επίσης δικών μας, Orgazma, τον world-jazz ήχο των Αθηναίων Δυσανατολία και το pop-punk των, εκ Θεσσαλονίκης, OCEANDVST.

Κική Παπαδοπούλου

Το ΑΜW μας χάρισε μια πολύτιμη εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία - εντελώς δωρεάν - με μοναδικό τίμημα, το να γίνουμε μέλη της πολλά υποσχόμενης κοινότητάς του. Μάθετε περισσότερα, για το πρόγραμμα και το περιεχόμενο που θα διατίθεται ″on demand” στην ιστοσελίδα www.athensmusicweek.gr.

Δημοφιλή