Το χριστουγεννιάτικο σκηνικό του ΚΠΙΣΝ με τα χιλιάδες φωτάκια μέσα από δέκα εικόνες

Και ένα εντυπωσιακό βίντεο.
Σιντριβάνι
Σιντριβάνι

Χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών, είδαν το ΚΠΙΣΝ να μεταμορφώνεται το βράδυ της Πέμπτης 1η Δεκεμβρίου, σ’ ένα φωτεινό τόπο γιορτής. Άλλωστε, η εορταστική φωταγώγηση αποτελεί πλέον παράδοση από το 2017.

Χιλιάδες φωτάκια, με συνολικό μήκος 35 χλμ, άναψαν στις 19:00 στα 84 πλατάνια κατά μήκος του Καναλιού, τα τρία πανύψηλα στολισμένα έλατα της Αγοράς αποκαλύφθηκαν σε όλη τους τη λάμψη, ενώ τα Σιντριβάνια στο Κανάλι συμμετείχαν κι αυτά στο εντυπωσιακό θέαμα χορεύοντας δύο κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, το Jingle Bell Rock του Bobby Helms και το Winter Wonderland του Michael Bublé.

Οικοδέσποινα στη μεγάλη γιορτή που στήθηκε στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ ήταν η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη. Αρχικά, η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου, τραγούδησε εορταστικές μελωδίες. Στη συνέχεια, ο Αμερικανός μαέστρος, συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Young People’s Chorus of New York City, Francisco J. Núñez, μαζί με τις Chórεs της Μαρίνας Σάττι, τις οποίες συνόδευσαν οκτώ αντρικές φωνές και επτά μουσικοί, προσκάλεσαν το κοινό να τραγουδήσει μαζί τους αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια -χριστουγεννιάτικα και μη- δημιουργώντας μια μεγάλη γιορτινή χορωδία.

Theofilos Venardos
Pelagia Karanikola
Chores
Chores
Theofilos Venardos

Διαχρονικές επιτυχίες (Last Christmas, I’m Still Standing, Dancing Queen, Don’t Worry Be Happy, I Just Called to Say I Love you) αλλά και χριστουγεννιάτικα all-time classics (Feliz Navidad, Rocking Around the Christmas Tree, We wish you a Merry Christmas) ξεσήκωσαν το κοινό που τραγούδησε και χόρεψε ακολουθώντας τις οδηγίες του μαέστρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης άναψαν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος οι τέσσερις φωτιστικές εγκαταστάσεις κορυφαίων ξένων δημιουργών (Light Piano 2.0 των Arion de Munck και Mark Ridder, Submergence των Squidsoup, Halo των Venividimultiplex, Light Holders του Jonas Vorwerk) αλλά και η ελληνική συμμετοχή, η Πομπή, των Γιώργου Νίκα και Ελένης Μαραγκάκη, που επιλέχθηκε, για πρώτη φορά, μέσα από ανοιχτή πρόσκληση (open call). Όλες μαζί δημιούργησαν μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα φωτός και ήχου που εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους. Οι φωτιστικές εγκαταστάσεις λειτουργούν καθημερινά με ελεύθερη είσοδο μέχρι τις 08/01/2023 από τις 17.00 το απόγευμα έως το κλείσιμο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο
Φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο
Nikos Karanikolas
Nikos Karanikolas
Φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο
Φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο
Δανάη Κοκκινάκη
Φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο
Φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο
Danai Kokkinaki
Danai Kokkinaki

Επίσης, ξεκίνησε τη λειτουργία του και το Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ. Ο αγαπημένος χριστουγεννιάτικος θεσμός επιστρέφει φέτος με μια σημαντική αλλαγή: στο πλαίσιο της στρατηγικής περιβαλλοντικής βιωσιμότητας του ΚΠΙΣΝ, η εγκατάσταση του Παγοδρομίου χρησιμοποιεί συνθετικό πάγο, ο οποίος έχει μηδενική ενεργειακή κατανάλωση προσφέροντας, ταυτόχρονα, την ίδια αγαπημένη εμπειρία σε όλους τους επίδοξους πατινέρ.

Παγοδρόμιο
Παγοδρόμιο
Πελαγία Καρανικόλα

Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από την 01/12/22 μέχρι τις 31/01/23 από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 22.00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο με ηλεκτρονική προεγγραφή στο SNFCC.org/Icerink2022.

Δημοφιλή