CULTURE
01/07/2019 14:02 EEST

Το Cirko Cachivache στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ: «Βαδίζοντας στην ουρά του Τίγρη»

Από τις 16 Ιουλίου και για λίγες μόνο παραστάσεις.

ΚΠΙΣΝ

Ο Θόλος, η ολοκαίνουργια εγκατάσταση που εγκαινιάστηκε κατά τη διάρκεια του Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στον Λαβύρινθο του ΚΠΙΣΝ, υποδέχεται από τις 16 Ιουλίου και για λίγες μόνο παραστάσεις το Cirko Cachivache.

Ακροβάτες, μουσικοί, ζογκλέρ, παλιάτσοι και ηθοποιοί μεταμορφώνουν τον Θόλο σ’ ένα φαντασμαγορικό τσίρκο που συναρπάζει το κοινό όλων των ηλικιών. Ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορός, πρόζα, αλλά και στοιχεία από κινέζικες πολεμικές τέχνες, συνδυάζονται αρμονικά με την τέχνη του νέου τσίρκου.

Το Cirko Cachivache είναι μια ομάδα καλλιτεχνών του τσίρκου, του θεάτρου και της μουσικής που ιδρύθηκε το 2010, με τις ρίζες του στο νέο τσίρκο και το θέατρο του δρόμου. Το «νέο τσίρκο» (New Circus, Nouveau Cirque) συνδυάζει την παραδοσιακή μορφή του τσίρκου με νέες αισθητικές επιρροές, οι οποίες έχουν ανανεώσει το ενδιαφέρον του κοινού. Το Cirko Cachivache έχει υιοθετήσει τα σημαντικότερα συστατικά του New Circus: ακροβατικά νούμερα, θεατρική πρόζα, ζογκλέρ, εναέρια ακροβατικά, κωμική αλλά και δραματική δράση, ζωντανή μουσική κ.λπ. Χαρακτηριστικό της ομάδας είναι ότι όλα τα μέλη της μπορούν να κάνουν τα πάντα, να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να παίξουν μουσική, να κάνουν ακροβατικά και ζογκλερικά. 

Το Cirko Cachivache έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, σε ανοικτά και κλειστά θέατρα, φεστιβάλ, πλατείες και πάρκα, δίνοντας παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό με αποκορύφωμα την παράσταση Το Όνειρο της Μόλυ (θέατρο Παλλάς – σεζόν 2016/17), που παρακολούθησαν πάνω από 40.000 θεατές.

Βαδίζοντας στην Ουρά του Τίγρη

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Στο βασίλειο του KIΝ επικρατεί ειρήνη. Εκεί, ο ενάρετος βασιλιάς και η σοφή βασίλισσα κυβερνούν αρμονικά, σέβονται τη φύση και φροντίζουν το λαό τους. Η λίμνη, που χαρίζει ζωή σε όλο το βασίλειο προσφέροντας το νερό της σε ανθρώπους, ζώα και καλλιέργειες, λατρεύεται σαν θεότητα. Όταν ο κακός αδερφός του βασιλιά, για να του κλέψει τον θρόνο, ξεραίνει τη λίμνη και φέρνει ανομβρία, όλα μοιάζουν χαμένα για το βασίλειο. Μια νεαρή ηρωίδα, που γεννιέται με μαγικό τρόπο μέσα από μια κερασιά, φαίνεται να είναι αποφασισμένη να φέρει πάλι τη βροχή. Παρ’ όλα αυτά, την κρίσιμη στιγμή δειλιάζει… Θα καταφέρει, τελικά, να ξεπεράσει τους φόβους της και να σώσει το βασίλειο;

Με έντονο το μυθολογικό στοιχείο, η πλοκή του έργου Βαδίζοντας στην ουρά του τίγρη επιχειρεί να  ενδυναμώσει τη σχέση του θεατή με τη φύση, θέλοντας να μεταδώσει ένα οικολογικό μήνυμα.

ΚΠΙΣΝ
ΚΠΙΣΝ
ΚΠΙΣΝ

Συντελεστές: 

Κείμενο – σκηνοθεσία - δραματουργία: Manuk Καρυωτάκης

Μουσική: Cirko Cachivache, Μιχάλης Στεφανίδης

Σκηνογραφία: Χρήστος Κωνσταντέλλος

Κίνηση:  Cirko Cachivache, Κική Μπάκα

Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου

Συμμετέχουν:

Φώτης Αθανασίου: τρομπόνι, τραγούδι, ηθοποιός

Manuk Καρυωτάκης: τραγούδι, ακροβατικά, ζογκλερικά, ηθοποιός

Βαγγέλης Κρητικός: κρουστά, ηθοποιός 

Suzana Lavea: ακροβατικά, ζογκλερικά, ηθοποιός

Θανάσης Μάκος: νταούλι, καβάλ, ηθοποιός

Σπύρος Μάστορας: ηλ. μπάσο, τρομπόνι, ζογκλερικά, ηθοποιός 

Αγγελική Μερεντίτη: ακροβατικά, ζογκλερικά, ηθοποιός 

Γιώργος Παπαδόπουλος: ακροβατικά, ηθοποιός

Alvaro Ramirez: ακροβατικά, ζογκλερικά, ηθοποιός

Μιχάλης Στεφανίδης: κιθάρα, τρομπέτα, ηλ. πιάνο, ηθοποιός 

Αντωνία Σωτηροπούλου: ακροβατικά, ηθοποιός 

Πολυχρόνης Τόμπορης: ακροβατικά, ζογκλερικά, ηθοποιός 

Χρύσα Τραϊκοπούλου: ακροβατικά, ηθοποιός

Info

Παραστάσεις: 

16, 17, 18, 24, 25, 26, 30, 31 Ιουλίου

1 Αυγούστου

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 21.00 και διαρκούν 90’ χωρίς διάλειμμα.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στον Θόλο, στον Λαβύρινθο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Ο Θόλος είναι προσβάσιμος σε ΑμεΑ κα αμαξίδια.

Ο Θόλος κλιματίζεται.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για παιδιά από 5 ετών και πάνω με ηλεκτρονική προεγγραφή στο SNFCC.org. Η προεγγραφή θα ξεκινήσει την Τρίτη 9 Ιουλίου.

Sponsored Post