ΔΙΕΘΝΕΣ
01/03/2019 12:16 EET

Το είδαμε κι αυτό: Σκύλος βγήκε σε πλειστηριασμό από κατάσχεση!

Η τιμή του κουταβιού έχει οριστεί στα 750 ευρώ.

Associated Press

«Σα να βγάζουμε τον...παππού σε πλειστηριασμό στο eΒay!» ήταν το άκρως εύστοχο σχόλιο που έκανε μία κυρία - μέλος φιλοζωικού σωματείου της Γερμανίας, όταν ήρθε στο φως αυτή η ασυνήθιστη και προσβλητική απέναντι στην ευαισθησία κάθε φιλόζωου και μη ανθρώπου.

Όταν ένας εισπράκτορας χρέους εμφανίστηκε σε μια οικογένεια σε μια μικρή πόλη στα βορειοδυτικά της Γερμανίας, ζητώντας τρόπο να εισπράξει τους απλήρωτους λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένου του «φόρου σκύλου», αναζήτησε τρόπους να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της οικογένειας.

Εξέτασε άλλα αντικείμενα, αλλά τελικά στάθηκε σε ένα βραβευμένο θηλυκό κουτάβι, ονόματι Edda, και κατάσχεσε το σκυλί - το οποίο στη συνέχεια η διοίκηση της πόλης διέθεσε προς πώληση στο eBay για 750 ευρώ.

Ένας εκπρόσωπος της πόλης έκανε λόγο για «ρεαλιστική λύση» σε ένα ανεξόφλητο χρέος.

Όμως, η υπόθεση προκάλεσε οργή από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων και άλλους κατοίκους της πόλης Ahlen, oι οποίοι έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τη σκληρότητα της κατάσχεσης και με το εάν έχουν παραβιαστεί οι γερμανικοί νόμοι.

«Δεν ήξερα τι ήταν πιο εξωφρενικό: το γεγονός ότι κατέλαβαν το σκυλί ή το γεγονός ότι το έβαλαν στο eBay», δήλωσε ο Birgitt Thiesmann, ακτιβιστής για την προστασία των ζώων.

Η οικογένεια που δεν κατονομάζεται, αποτελείται από πέντε μέλη - συμπεριλαμβανομένων τριών μικρών παιδιών - και αδυνατεί να εξοφλήσει τους λογαριασμούς της.

Ο σύζυγος είχε μείνει παραπληγικός μετά από τραύμα που σχετίζεται με την εργασία του.

Μεταξύ άλλων χρεών προς την πόλη, η οικογένεια χρωστάει τον φόρο για σκύλους, ο οποίος εισπράττεται από πόλεις και κοινότητες σε ολόκληρη τη Γερμανία. Στην πόλη Ahlen, πληθυσμό 57.000, ο φόρος για να έχεις ένα σκυλί είναι σχεδόν 70 ευρώ το χρόνο.

«Γενικά, είναι παράνομο να κατασχέσουμε τα κατοικίδια ζώα για πληρωμή», δήλωσε ο Nicoline Schuleit, δικηγόρος που ειδικεύεται στα ζώα. Ωστόσο, σημείωσε ότι μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις για ιδιαίτερα πολύτιμα κατοικίδια ζώα.

Η πόλη επέμεινε ότι η κατάσχεση και η μεταγενέστερη πώληση του ζώου ήταν νόμιμες και δικαιολογούσαν την απόφαση να κατασχθεί ο σκύλος ως περιουσιακό στοιχείο.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι δήλωσαν ότι η τιμή του κουταβιού - που έχει οριστεί στα 750 ευρώ ή «για καλύτερη προσφορά στο eBay», πληρούσε τη νομική περιγραφή για να χαρακτηριστεί ως «πολύτιμο ζώο» το κουτάβι. 

Η ιστορία ήρθε στο φως πρόσφατα, αφού η αστυνομικός Μικαέλα Τζόρνταν, που αγόρασε την Edda στο eBay,  πήγε στις τοπικές εφημερίδες για να ανακοινώσει την πρόθεσή της να μηνύσει την πόλη για λογαριασμούς κτηνιάτρων, διεκδικώντας σχεδόν 800 δολάρια που είχε πληρώσει μέσα σε ένα χρόνο, όταν αποδείχθηκε ότι το καθαρόαιμο κουτάβι ήταν αρκετά άρρωστο.

«Είμαι πραγματικά αναστατωμένη», είπε στο γερμανικό περιοδικό Bild. ”Ο σκύλος έπρεπε να χειρουργηθεί τέσσερις φορές. Σε δύο εβδομάδες, προγραμματίζεται η πέμπτη εγχείριση.»

Αναγνώρισε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η τιμή της Edda ήταν, πάντως, το μισό από αυτό που περίμενε να πληρώσει για ένα καθαρόαιμο σκυλάκι.

Μέχρι στιγμής, κρατάει η ίδια το σκυλί. Αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η οικογένεια θέλει το ζώο πίσω γιατί τους λείπει πολύ.

Το πάθος των Γερμανών για τα κατοικίδια είναι γνωστό, καθώς δισεκατομμύρια ευρώ δαπανώνται κάθε χρόνο στη χώρα για γάτες, ινδικά χοιρίδια, καναρίνια, παπαγάλους και άλλα ζώα.

Πηγή: New York Times

Sponsored Post