Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί την απώλεια του Θόδωρου Καρατζά

Αφησε το στίγμα του στο ελληνικό μπάσκετ, μιας υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚ (που το 1997 μετονομάστηκε σε ΕΣΑΚΕ).
ΕΣΑΚ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟΙ 12773 ΜΠΑΣΚΕΤ.JΡG
ΕΣΑΚ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟΙ 12773 ΜΠΑΣΚΕΤ.JΡG
Eurokinissi Sports

Στο πένθος ”βυθίστηκε” το ελληνικό μπάσκετ μιας και έγινε γνωστός ο θάνατος του Θόδωρου Καρατζά.

Ο Θόδωρος Καρατζάς άφησε το στίγμα του στο ελληνικό μπάσκετ, μιας υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚ (που το 1997 μετονομάστηκε σε ΕΣΑΚΕ) στα πρώτα βήματα του επαγγελματικού μπάσκετ.

Ο Θόδωρος Καρατζάς έμεινε στην θέση του προέδρου του ΕΣΑΚ (και μετέπειτα ΕΣΑΚΕ) από το 1992 έως και το 2001, όταν και αποχώρησε. Πριν από μερικά χρόνια επέστρεψε στο μπάσκετ για χάρη του Χολαργού και συνέχεια του Κολοσσού, περνώντας από την θέση του προέδρου της ομάδας της Ρόδου, ενώ ήταν και ο εκπρόσωπός της στον ΕΣΑΚΕ.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του πρώτου πρόεδρου της ΕΣΑΚ και μετέπειτα ΕΣΑΚΕ, Θεόδωρου Καρατζά.

Αναλυτικά η συλλυπητήρια ανακοίνωσή της ΕΟΚ για τον θάνατο του Θεόδωρου Καρατζά:

«Ημέρα πένθους είναι η σημερινή (30/5) για την ελληνική καλαθοσφαίριση, καθώς απεβίωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου, Θόδωρος Καρατζάς, ο άνθρωπος ο οποίος το 1992 συνέδεσε το όνομά του με το επαγγελματικό μπάσκετ, ως ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚ (νυν ΕΣΑΚΕ).

Ο εκλιπών, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει παράγοντας και στον σύλλογο του Παπάγου, καθοδήγησε την Α1 κατηγορία στα πρώτα επαγγελματικά της βήματα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στα μέσα της δεκαετίας του ’90 στην ανάπτυξή και την «εκτόξευσή» της.

Το 2001 αποχώρησε από τη θέση του στον ΕΣΑΚΕ, ενώ μερικά χρόνια αργότερα επέστρεψε έχοντας ενεργό ρόλο στον χώρο της καλαθοσφαίρισης ως διοικητικός ηγέτης του Χολαργού.

Το 2019 ανέβαλε την θέση του προέδρου της ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου την οποία κατείχε μέχρι σήμερα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ευάγγελος Λιόλιος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Θεόδωρου Καρατζά και τα θερμά τους συλλυπητήρια στους συγγενείς του».

Δημοφιλή