ΔΙΕΘΝΕΣ
07/07/2019 19:26 EEST

Το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου έδιωξε λεσβίες με την βία προκαλώντας έντονες αντιδράσεις

Υποστηρίζουν πως αυτό έγινε λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

Circle Creative Studio via Getty Images

Το Εθνικό Θέατρο στο Λονδίνο, βρίσκεται αυτές τις μέρες στην επικαιρότητα, καθώς μια ομάδα γυναικών που φέρονται να είναι Λεσβίες, κατηγόρησε το προσωπικό του κυλικείου του Θεάτρου, ότι τους έδιωξε λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

Οι γυναίκες υποστηρίζουν πως το προσωπικό αρνήθηκε να τις εξυπηρετήσει και κάλεσε την αστυνομία. Εκείνες υποστηρίζουν πως αυτό έγινε λόγω της σεξουαλικότητά τους, ενώ αυτόπτες μάρτυρες, υποστηρίζουν πως η συμπεριφορά των γυναικών ήταν ενοχλητική.

Ένα μικρό γκρουπ μαζεύτηκε έξω από το Εθνικό Θέατρο για να διαμαρτυρηθεί. Σε αυτό βρισκόταν και η Ανν Ρουζύλο, μια πολιτική ακτιβίστρια, η οποία δήλωσε πως το Θέατρο κάλεσε την αστυνομία για να διώξει τις γυναίκες, επειδή δεν τους άρεσαν οι μπλούζες που φορούσαν.

Το Εθνικό Θέατρο από την πλευρά του έγραψε σε ανακοίνωσή του στο twitter: «Σεβόμαστε και εκτιμούμε τα μέλη του προσωπικού μας και τα ακροτήριά μας. Εάν η συμπεριφορά των επισκεπτών τους κάνει να νιώσουν ανασφαλείς, θα αναλάβουμε δράση». 

Ακόμη, η γενική διευθύντρια του Θεάτρου, Λίζα Μπέργκερ, δήλωσε πως οι γυναίκες είχαν προκαλέσει ”μια σειρά διαταραχών” που κατέληξαν σε ”επιθετική συμπεριφορά” προς το προσωπικό μας.

Σύμφωνα με μάρτυρες, οι γυναίκες αρνήθηκαν να απομακρύνουν τα πλακάτ με μηνύματα που προκαλούσαν αναστάτωση σε άλλους πελάτες και παραβίαζαν την πολιτική επισκεψιμότητας του Θεάτρου.

«Τα ρούχα, το φύλο και η σεξουαλικότητα της ομάδας δεν αποτέλεσε παράγοντας στην απόφαση για την απομάκρυνσή τους από το χώρο. Το Εθνικό Θέατρο πρέπει να είναι ένας χώρος για όλους, και αυτό σημαίνει ότι ζητάμε από τους επισκέπτες να συμπεριφέρονται με τρόπο που σέβεται αυτή την αρχή», συνέχισε η διευθύντρια στην δήλωσή της.

Πηγή: The Guardian