ΔΙΕΘΝΕΣ
12/03/2018 20:23 EET | Updated 12/03/2018 20:44 EET

Το Fox μεταδίδει μια συνέντευξη του ΟJ Simpson από το 2006 και εγείρει ερωτήματα για την πραγματική εμπλοκή του στην πιο πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας

O Simpson παρέμεινε στην φυλακή μέχρι το 2017 που αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή

Reuters Photographer / Reuters

O αστέρας του ποδοσφαίρου ΟJ Simpson που στη συνέχεια έγινε ηθοποιός και αργότερα κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του και του φίλου της βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο μετά τη μετάδοση μιας συνέντευξης που ο ίδιος είχε δώσει το 2006 και δεν προβλήθηκε ποτέ. Η μετάδοσή της έγινε από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox, ενώ η συνέντευξη είχε δοθεί με αφορμή το βιβλίο του Simpson «Αν το είχα κάνει».

Ο Simpson σε αρκετά σημεία της έδινε την εντύπωση ότι περιέγραφε πράγματα τα οποία είχε ζήσει σχετικά με τη δολοφονία των δύο ανθρώπων που είχε προκαλέσει σοκ στις ΗΠΑ.

Στο βιβλίο του ο ίδιος δίνει μια υποθετική εξήγηση για τους φόνους. Υπενθυμίζεται πως το ζευγάρι είχε δολοφονηθεί τη νύχτα της 12ης Ιουνίου του 1994.

Η συνέντευξη διάρκειας περίπου δύο ωρών δεν προβλήθηκε ποτέ εξαιτίας νομικών αντιπαραθέσεων. 

Tην Κυριακή και μετά από προώθηση εβδομάδων το Fox παρουσίασε στιγμιότυπα από την περιβόητη συνέντευξη την οποία μάλιστα επανέφερε στο προσκήνιο στο πλαίσιο της δράσης εναντίον της έμφυλης βίας.

Σε αυτή ο πρώην σταρ του ποδοσφαίρου υπενθυμίζει ότι η αφήγησή του για τα γεγονότα είναι υποθετική και αναφέρεται στο πώς έφτασε στο σπίτι της πρώην συζύγου του με τον φίλο του “Τσάρλι”. «Θυμάμαι να χρησιμοποιώ ένα μαχαίρι από τον Τσάρλι και μετά από αυτό για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι κάτι εκτός από το στέκομαι εκεί και να υπάρχουν όλα αυτά τα πράγματα τριγύρω», αναφέρει ο ίδιος.

Ο εισαγγελέας, Christopher Darden ερωτηθείς για το βίντεο είπε αρχικά πως πιστεύει πως πρόκειται ουσιαστικά για την ομολογία ενός εγκλήματος. «Αν ήξερα πως το είπε αυτό το 2006, δεν θα είχα φέρει αντιρρήσεις στην κυκλοφορία αυτού του βίντεο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Nα σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο twitter τα σχόλια ήταν ποικίλα. Μπορεί κανείς να ανατρέξει σε αυτά με το hashtag #DidOJConfess.

Σύμφωνα με το BBC, o OJ Simpson το 2008 καταδικάστηκε σε πάνω από τριάντα χρόνια φυλάκιση με κατηγορίες για ένοπλη ληστεία και απαγωγή και παρέμεινε στην φυλακή μέχρι το 2017 που αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή.