Τα έξι προϊόντα που είναι «κλειδιά» για να πετύχουμε το περίφημο βαμμένο - άβαφο μακιγιάζ

Και τα δυο για να μετατρέψουμε το μακιγιάζ από απλό σε εντυπωσιακό.

Τα τελευταία χρόνια η λεγόμενη τάση «No make up - Make up», δηλαδή μακιγιάζ που να φαίνεται σαν να μην είμαστε βαμμένες είναι πολύ διαδεδομένη. Οι γρήγοροι ρυθμοί, οι διαφορετικές καθημερινές ανάγκες, οι υποχρεώσεις που μπορεί να μας κρατούν από το πρωί έως το βράδυ εκτός σπιτιού αναδεικνύουν το «βαμμένο - άβαφο» μακιγιάζ σαν την ιδανική πινελιά μιας ολοκληρωμένης εμφάνισης. Επιπλέον; Χρειαζόμαστε λίγα προϊόντα για να το πετύχουμε, γεγονός που διευκολύνει την καθημερινότητα μας, αλλά και τα ταξίδια -επαγγελματικά η μη- μια και έτσι δεν κουβαλάμε ογκώδη νεσεσέρ στη βαλίτσα μας.

Έξι λόγοι που το προτιμάμε

-Είναι το κατάλληλο μακιγιάζ για να το διατηρήσουμε -εάν θέλουμε- έως το βράδυ.

-Συνδυάζεται με όποιο ρούχο και χρώμα κι αν φορέσουμε.

-Δείχνει πάντα διακριτικό και αριστοκρατικό.

-Ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες.

- Πηγαίνει σε όλους τους τύπους δέρματος.

-Χρησιμοποιούμε λίγα προϊόντα.

Μιλήσαμε με τη μακιγιέζ, Τζένη Πουλημένου, η οποία μας είπε τα έξι απαραίτητα προϊόντα που χρειαζόμαστε για να εφαρμόσουμε το βαμμένο - άβαφο μακιγιάζ.

Έξι προϊόντα που χρειαζόμαστε

-Μια BB κρέμα. Οι ΒΒ κρέμες είναι η λύση κάθε πολυάσχολης γυναίκας που στην καθημερινότητα της βιάζεται και θέλει με μια κίνηση να ενυδατώσει και παράλληλα να χαρίσει λίγο χρώμα στην επιδερμίδα της.

-Ένα σταθεροποιητικό φρυδιών με το οποίο χτενίζουμε τα φρύδια γιατί ας μην ξεχνάμε είναι η κορνίζα του προσώπου μας.

-Το κονσίλερ για τη διόρθωση των μαύρων κύκλων, μικρών ή μεγάλων δεν έχει σημασία, είναι απαραίτητο, μια και τα νέα κονσίλερ φωτίζουν την περιοχή των ματιών.

-Μια καφέ μάσκαρα για να δώσουμε ένταση στο βλέμμα.

-Ένα ρουζ σε καφέ αποχρώσεις, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για να πετύχουμε τις επιθυμητές γωνίες στο πρόσωπο μας, θα χαρίσουμε επιπλέον χρώμα και θα το τοποθετήσουμε και σαν σκιά.

-Ένα μολύβι χειλιών ή ελαφρύ γκλος ή και τα δύο μαζί, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Πως θα το μετατρέψουμε σε βραδινό

Πολλές γυναίκες κρατούν το «βαμμένο-άβαφο» μακιγιάζ και τις βραδινές ώρες. Υπάρχουν όμως και άλλες που θέλουν ένα πιο έντονο μακιγιάζ για το βράδυ. Αρκούν δύο μόνο προϊόντα, τα οποία μπορούμε να έχουμε στην τσάντα μας, για να μετατρέψουμε το μακιγιάζ από απλό σε εντυπωσιακό.

-Το highlighter είναι ένα μαγικό προϊόν που κάνει την επιδερμίδα μας να λάμπει στα επιθυμητά σημεία, όπως είναι τα ζυγωματικά, η μέση της μύτης, οι γωνίες των φρυδιών κ.α.

-Ένα κόκκινο κραγιόν μεταμορφώνει αυτομάτως το πρόσωπο και μας χαρίζει πόντους θηλυκότητας και αυτοπεποίθησης.

Ανεξαρτήτως στυλ, το ζητούμενο είναι να διευκολύνουμε την καθημερινότητα μας με μικρές, έξυπνες αλλαγές. Συχνά δαπανάμε χρήματα σε καλλυντικά προϊόντα που πιθανόν να χρησιμοποιήσουμε ελάχιστες φορές ή και ποτέ. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθούμε σε ένα κατάστημα καλλυντικών ας αναρωτηθούμε. Πόσα πραγματικά χρειαζόμαστε;