Το «καλύτερο σκωτσέζικο ουίσκι» είναι της Lidl και κοστίζει 16ευρώ

Στoν πρώτο γύρο για την κατηγορία «blended» και ηλικίας κάτω των 12 ετών.
huffpost uk/lidl

Ποιος είπε ότι ένα καλό σκοτσέζικο ουίσκι είναι και πανάκριβο;

Το ουίσκι που μπορεί να βρει κανείς στα Lidl, με το μπουκάλι να κοστίζει μόλις 13,49 λίρες (15,73 ευρώ) είναι ο μεγάλος νικητής στα διεθνούς φήμης φετινά World Whiskies Awards αφού κέρδισε τον τίτλο «Best Scotch Whiskey» («Καλύτερο σκωτσέζικο ουίσκι») στον πρώτο γύρο και στην κατηγορία των blended ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Αυτό αποφάνθηκαν, 40 εμπειρογνώμονες που τους τελευταίους μήνες έλαβαν δείγματα από ουίσκι σε όλο τον κόσμο για να αποφασίσουν ποια είναι τα καλύτερα τα οποία και αξίζουν να είναι υποψήφια για το υπέρτατο βραβείο. Διοργανωτής των World Whiskies Awards είναι το TheDrinksReport.com που συγκεντρώνει επαγγελματίες του κλάδου αλκοολούχων ποτών από όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται πως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το βραβείο για το καλύτερο ουίσκι της χρονιάς. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 28 Μαρτίου.

Φέτος λοιπόν το Queen Margot Blend Scotch Whisky της Lidl κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο στη συγκεκριμένη κατηγορία παραμερίζοντας επώνυμες μάρκες και ποικιλίες.

Το Queen Margot Blend Scotch Whisky παράγεται με την αξιοποίηση παραδοσιακών μεθόδων παρασκευής ουίσκι (βύνη, ζύμωση, απόσταξη, ωρίμανση). Επίσης περιέχει αποξηραμένο βερίκοκο και δαμάσκηνο που, σύμφωνα με τη Lidl, προσδίδει στο ουίσκι ένα πλούσιο, γλυκό και βαθύ άρωμα, ενώ ξεκουράζεται σε δρύινα βαρέλια για συνολικά οκτώ χρόνια.

Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα αλκοολούχο ποτό της Lidl θριαμβεύει σε τέτοιου είδους διαγωνισμό. Τον Απρίλιο του 2018 το Hortus Artisan Dry Gin είχε επίσης κερδίσει στο πλαίσιο δοκιμής ποτών με κλειστά τα μάτια που είχε διοργανώσει το Good Housekeeping Institute.

Πηγές: Forbes