Το μήνυμα Μητσοτάκη για τις εθνικές εκλογές
SOOC

Με αναφορές στις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα – όποτε και αν αυτές γίνουν – έκλεισε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στο Μόναχο.

Το χαρακτηριστικό μήνυμα του προέδρου της ΝΔ ήταν ότι «οι επόμενες εκλογές στην Ελλάδα δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία αλλά και την ποιότητα της Δημοκρατίας».

Ο κ.Μητσοτάκης επέμεινε στην κριτική του εναντίον της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναφορικά με τις πολιτικές τους στον τομέα της οικονομίας, αναφερόμενος στην ζημιά που προκάλεσαν με τη μείωση του ΑΕΠ και την ύφεση στην οικονομία.

Στάθηκε μάλιστα στα δύο μαθήματα – που όπως είπε – προκύπτουν από το παράδειγμα της Ελλάδας «την οικονομική ζημιά από μια κυβέρνηση λαϊκιστών και την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών».

Ειδικότερα στην αναφορά του στους δημοκρατικούς θεσμούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στις επιθέσεις κατά των δικαστικών λειτουργών και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και ταυτόχρονα τη διασπορά των «fake news» από τους λαϊκιστές.

«Η απάντηση σε αυτό είναι να μιλήσουν στους πολίτες με τη γλώσσα της αλήθειας, με ολοκληρωμένο σχέδιο που θα δίνει απαντήσεις στα προβλήματα της ανεργίας και της ασφάλειας» είπε με νόημα ο κ.Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος δε στον επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, ζήτησε μια γενναία ρύθμιση του ελληνικού χρέους και μίλησε για την ανάγκη να βρεθεί ένας απαραίτητος συμβιβασμός ανάμεσα στη Γερμανία και το ΔΝΤ, που θα στείλει το κατάλληλο σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί με ασφάλεια και ευνοϊκά επιτόκια.