Το μήνυμα του πιλότου της ομάδας «Ζευς»: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα»

Ρίγη συγκίνησης με τα λόγια του επισμηναγού Χριστόδουλου Γιακουμή, που χρησιμοποίησε στίχους του εθνικού μας ποιητή, Κωστή Παλαμά.

Ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας σκόρπισε ο πιλότος του F-16 της ομάδας επιδείξεων «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής, που πέταξε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης για να τιμήσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στέλνοντας το μήνυμα του στην Ελλάδα και τους Ελληνες.

«Καλημέρα Ελληνες, χρόνια πολλά. Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό και αντιστάθηκε, πάλεψε και τελικά νίκησε». Και συνέχισε με τα λόγια του Κωστή Παλαμά: «η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα». Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Μακεδονία» πρόσθεσε.

Tο F-16 εκτέλεσε ακροβατικούς ελιγμούς και διελεύσεις με ακρίβεια και ταχύτητα πάνω από τη συμπρωτεύουσα. Ο χειριστής έκανε με το μαχητικό τρεις ελιγμούς γύρω από τον άξονα του επιδεικνύοντας τις δυνατότητες του και τις δυνατότητές του αλλά και τις δυνατότητες του αεροσκάφους.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντώντας στον έμπειρο πιλότο, είπε χαρακτηριστικά πως «σήμερα τιμάμε αυτούς που στο έπος του ’40 αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Οι ένοπλες Δυνάμεις μας προασπίζουν για την προστασία από Γη, αέρα και θάλασσα».

(με πληροφορίες από ΕΡΤ, thesstoday.gr)

Δημοφιλή