ΔΙΕΘΝΕΣ
11/12/2018 19:46 EET

Το μεγαλύτερο καταφύγιο ζώων της Ευρώπης απαγόρευσε τις υιοθεσίες τα Χριστούγεννα

«Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ένα σκύλος είναι για μια ζωή, όχι μόνο για τα Χριστούγεννα», λέει η οργάνωση στο ευρηματικό της σποτ.

Aleksandr Yarovoy via Getty Images

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του καταφύγιου ζώων του Βερολίνου, απαγορεύονται μέχρι νεωτέρας οι υιοθεσίες ζώων, βάζοντας φρένο σε όσους σκόπευαν να κάνουν δώρο για τα Χριστούγεννα ένα κουτάβι, θέλοντας να εξαλείψει το τραγικό φαινόμενο όπου πολλά ζωάκια πετιούνται στον δρόμο μετά τις γιορτές. 

«Τα ζώα είναι πλάσματα με ανάγκες και συναισθήματα», αναφέρει η ανακοίνωση του καταφυγίου. «Δεν είναι κατάλληλα ως δώρο έκπληξη».

Το καταφύγιο του Βερολινου, που είναι και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, δεν είναι το μοναδικό που προχωρά στην προσωρινή απαγόρευση υιοθεσιών. Και στη Βρέμη, κανένα από τα 500 ζώα του καταφυγίου δεν θα δοθεί για υιοθεσία μετά τις 18 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το BBC.

Στην πλειοψηφία τους, τα καταφύγια θα παραμείνουν ανοικτά για το κοινό, ώστε ο κόσμος να επισκέπτεται και να βλέπει τα ζωάκια που δίνονται προς υιοθεσία, αλλά ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να γυρίσει σπίτι του με ένα υιοθετημένο κατοικίδιο μετά τον Ιανουάριο.

H βρετανική φιλοζωική οργάνωση, Dog’s Trust, αναφέρει ότι μετά τα περσινά Χριστούγεννα πέρυσι έλαβε περίπου 5.000 κλήσεις από ανθρώπους που ήθελαν να επιστρέψουν το σκυλί τους. «Πολλά από αυτά ήταν χριστουγεννιάτικα δώρα που δεν ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες ή εγκαταλείφθηκαν όταν οι ιδιοκτήτες τους συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες ενός ζώου. Αυτά τα Χριστούγεννα θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ένα σκυλί είναι για μια ζωή, όχι μόνο για τα Χριστούγεννα», λέει η οργάνωση στο πολύ ευρηματικό τηλεοπτικό της σποτ.

Με πληροφορίες από BBC, Dog’sTrust