ΔΙΕΘΝΕΣ
05/03/2018 20:08 EET

Το Μπαρχρέιν συνέλαβε 116 υπόπτους για τρομοκρατικές επιθέσεις και τους συνδέει με το Ιράν

Hamad I Mohammed / Reuters

Το Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 116 μέλη ένοπλης οργάνωσης που φέρεται να ιδρύθηκε και να υποστηρίζεται από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν. Τώρα εκτιμάται πως σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών αξιωματούχων του Μπαχρέιν και των δυνάμεων ασφαλείας.

Το υπουργείο εξωτερικών του Ιράν δεν σχολίασε τις κατηγορίες.

Το υπουργείο Εσωτερικών στο Μπαχρέιν αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση πως οι αρχές εντόπισαν τις τοποθεσίες τις οποίες οι συλληφθέντες χρησιμοποιούν για την κατασκευή και αποθήκευση εκρηκτικών μηχανισμών που θα χρησιμοποιούσαν για «τρομοκρατικές επιθέσεις».

Οι 48 από τους 116 συλληφθέντες είχαν εκπαιδευτεί, σύμφωνα με το Μπαρχέιν σε εγκαταστάσεις στο Ιράνμ, το Ιράκ και τον Λίβανο. Μεταξύ δεν των αντικειμένων που εντοπίστηκαν ήταν εκρηκτικές ύλες, αυτόματα όπλα, πιστόλια και μαγνητικές βόμβες και χειροβομβίδες.

Σημειώνεται πως το Μπαχρέιν είχε καταφέρει να καταστείλει τις διαδηλώσεις των οποίων ηγούνταν Σιίτες Μουσουλμάνοι στο πλαίσιο του κινήματος της Αραβικής Άνοιξης άλλα βρέθηκε αντιμέτωπο με μια σειρά σοβαρών βομβιστικών επιθέσεων με την κυβέρνηση σουνιτών της χώρας να να υποστηρίζει πως πίσω από αυτές βρίσκεται το Ιράν.

Το Μπαχρέιν έχει εντείνει από το 206 τα μέτρα καταστολής, διαλύοντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης, συλλαμβάνοντας, φυλακίζοντας και αφαιρώντας την ιθαγένεια από διακεκριμένους αντιφρονούντες και τοποθετώντας τον κορυφαίο σιίτη πνευματικό ηγέτη υπο ένα ιδιότυπο καθεστώς κατ′ οίκον περιορισμού.

Πηγή: Reuters