Ποιο λάδι συμβάλλει πιο δραστικά στην απώλεια βάρους

Eίναι πολύ κρίμα να το πετάξουμε έξω από τη διατροφή μας επειδή κάποιοι ισχυρίζονται ότι «παχαίνει».
fotostorm via Getty Images

Η απώλεια του περιττού λίπους και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους αποτελεί βασικό στόχο αρκετών από εμάς. Και φυσικά, μια κρίσιμη πτυχή για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου είναι η ισορροπημένη διατροφή.

Kι όταν αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε δίαιτα, αρκετοί σταδιακά κάνουμε ακραίες «θερμιδικές περικοπές». Καμιά φορά η μπάλα παίρνει και το λάδι, αφού συχνά -πυκνά ακούμε από διάφορες πηγές πως τα έλαια είναι γεμάτα λιπαρά και ως εκ τούτου, παχαίνουν. Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιούμε, τα μαγειρικά έλαια διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στο καθημερινό διατροφικό μας πλάνο.

Τα μαγειρικά λάδια συγκαταλέγονται στα θεμελιώδη συστατικά των διαφόρων γαστρονομικών εγχειρημάτων που λαμβάνουν χώρα στην κουζίνα μας.

Ωστόσο, είναι όλα τα μαγειρικά έλαια εξίσου υγιεινά; Και συμβάλλουν όλα στην απώλειας λίπους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο;

Oι ειδικοί, προκειμένου να απαντήσουν στα ερωτήματά μας, διερεύνησαν τη συσχέτιση της αποβολής του σπλαχνικού λίπους με τη χρήση διαφόρων τύπων λαδιού, εστιάζοντας στο πώς συγκεκριμένα έλαια μπορούν να σταθούν σύμμαχοί μας στον αγώνα κατά των περιττών κιλών.

Ποιο λάδι συμβάλλει πιο δραστικά στην απώλεια βάρους

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι η κορυφαία επιλογή για το μαγείρεμα. Τουλάχιστον για όσους προσβλέπουμε στην εντατική απώλεια λίπουw και στη βελτίωση της γενικής μας υγείας.

Το ελαιόλαδο, ένα από τα πιο βασικά στοιχεία της μεσογειακής διατροφής, δεν φημίζεται μόνο για την εξαιρετική του γεύση, αλλά και για την εντυπωσιακή συμβολή του στην απώλεια βάρους.

Αυτό το ευέλικτο έλαιο αποτελείται κυρίως από μονοακόρεστα λιπαρά, ωφέλιμα για την καρδιά, τα οποία έχουν συνδεθεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης της απώλειας βάρους.

Ακόμη ένα πλεονέκτημα του ελαιόλαδου, είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε έναν συγκεκριμένο τύπο αντιοξειδωτικών, που είναι γνωστά ως «πολυφαινόλες». Oι πολυφαινόλες επιφυλάσσουν για τον οργανισμό μας πολλαπλά οφέλη, όπως η μείωση της φλεγμονής, καθώς και η μείωση των επίπεδων της κακής χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Το ζουμί

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι η ιδανική επιλογή για το μαγείρεμα, αλλά και για να δώσουμε γεύση στις σαλάτες μας. Το διατροφικό του προφίλ το καθιστά αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής. Όταν το καταναλώνουμε με μέτρο και πάντοτε σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, το ελαιόλαδο υπόσχεται να προάγει την προσπάθειά μας να εξουδετερώσουμε το ανεπιθύμητο λίπος και να διατηρήσουμε ένα υγιές, γερό και δυνατό σώμα.

Άλλωστε, είναι γνωστό πως η μεσογειακή διατροφή έχει αναγνωριστεί διεθνώς για τα οφέλη της για την υγεία. Και αυτού του τύπου η δίαιτα προστάζει την καθημερινή κατανάλωση μιας ορισμένης ποσότητας ελαιόλαδου και άλλων πηγών καλών λιπαρών, όπως οι ξηροί καρποί, αλλά και λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος ή ο σολομός.

Το ελαιόλαδο είναι απλούστατο να ενσωματωθεί στη διατροφή μας. Και μάλιστα με ένα σωρό τρόπους. Μπορούμε να σοτάρουμε τα λαχανικά μας, να το συνοδεύσουμε με λίγη φρυγανιά και ρίγανη ή ακόμη-ακόμη να προσθέσουμε μια κουταλιά της σούπας στα αγαπημένα μας σμούθι.

(Με πληροφορίες από yahoo).