ΔΙΕΘΝΕΣ
13/02/2018 19:38 EET | Updated 13/02/2018 19:44 EET

Το πάρκο με τα πέη στη Ν. Κορέα ως αξιοθέατο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Eric Gaillard / Reuters

Ο μύθος θέλει μία παρθένα να πεθαίνει στο χωριό σε καταιγίδα ενώ ο φίλος της μάζευε φύκια σε κοντινή σπηλιά. Σύμφωνα με τον ίδιο μύθο, οι άνθρωποι του χωριού δεν μπορούσαν να πιάσουν ούτε ένα ψάρι μετά το θάνατο της κοπέλας έως ότου ένας ψαράς ούρησε στη θάλασσα. Οι ψαράδες τότε αποφάσισαν να στήσουν έναν ναό και ένα πέος στους βράχους του χωριού τους για να ικανοποιήσουν το πνεύμα της κοπέλας. 

Αυτός είναι ο μύθος στον οποίο αποδίδεται ο λόγος κατασκευής ενός πάρκου με πέη στη Νότια Κορέα, γνωστού και ως μνημείου γονιμότητας, το Haeshindang Park. Το πάρκο με τα πέη βρίσκεται στο Σινάμ και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των περίεργων τουριστών οι οποίοι έχουν επισκεφθεί τη χώρα λόγω των εν εξελίξει Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Γύρω τους πέη - τοτέμ, πέη - παγκάκια και πέη καμπάνες. Ακόμη και πέος- κανόνι εκτίθεται στο συγκεκριμένο πάρκο. 

«Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.. Δεν έχω ξαναδεί τίποτε όμοιo», λέει ο Κίθ Τσάιλτς από το Λονδίνο ο οποίο βρίσκεται στην Πιοντσανγκ για να παρακολουθήσει τα αγωνίσματα τα οποία διεξάγονται λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το το δημοφιλές πάρκο. 

 

Eric Gaillard / Reuters

Ασυνήθιστο θέαμα για τα μάτια των πολλών αλλά όχι και τόσο - γράφει το Reuters - εάν αναλογιστεί κανείς πως η χώρα έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά γονιμότητας παγκοσμίως.

Ειδικότερα, είναι η τελευταία χώρα ανάμεσα στα 35 πλουσιότερα σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ κράτη. 

 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost