To Peugeot 3008, που άλλαξε την ιστορία της μάρκας, τώρα στην καλύτερη τιμή

Το δημοφιλές SUV της Peugeot, ο ηγέτης στην κατηγορία των C-SUV, ιδανικό για εταιρικές πωλήσεις με hybrid εκδόσεις και φοροελαφρύνσεις.
PEUGEOT 3008

Αναμφισβήτητα το Peugeot 3008 είναι το μοντέλο που έχει κατακτήσει την αγορά των C-SUV, των μικρομεσαίων αμαξωμάτων, τα τελευταία χρόνια.

Εχεις πολλά να πεις για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2017» στην Ευρώπη, που απέδειξε στην πορεία ότι ο τίτλος αυτός αποτέλεσε προπομπό για πάνω από 100 διακρίσεις, με αποτέλεσμα, από την πρώτη στιγμή μέχρι και τώρα, να διατηρείται στην κορυφή των πωλήσεων, σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Οι ευεργετικές αλλαγές που δέχθηκε, πρόσφατα, το διατηρούν ζωηρό στην αγορά, ενώ, ταυτόχρονα, εξηλεκτρίστηκε, με πανίσχυρες Plug-in hybrid εκδόσεις.

Μάλιστα, τώρα, το Peugeot 3008 που άλλαξε την ιστορία της γαλλικής μάρκας, προσφέρεται στην καλύτερη τιμή με 27.900 ευρώ και είναι ετοιμοπαράδοτο, όντας ιδανικό για εταιρικές πωλήσεις με ισχυρές φοροελαφρύνσεις. Μάλιστα, είναι τέτοιο το όφελος για εταιρικούς χρήστες, που βρίσκεται πολύ ψηλά στην προτίμηση στελεχών εταιρειών.

Ειδικά για τις Plug-in hybrid εκδόσεις αξίζει να τονίσω ότι αναφορικά με το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας, υπάρχουν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, μηδενικός εταιρικός φόρος, χαμηλό κόστος συντήρησης και χαμηλότερο κόστος ενέργειας.

PEUGEOT 3008

Το μυστικό της επιτυχίας του Peugeot, δεν είναι… ένα. Η εμπνευσμένη σχεδίαση με κομψά χαρακτηριστικά, η πλούσια τεχνολογία που διαθέτει, η ποικιλία των κινητήριων συστημάτων, το νέο PEUGEOT i- Cockpit και η μεγάλη γκάμα εκδόσεων με πολλά επίπεδα εξοπλισμού, συνθέτουν το περίγραμμα ενός κορυφαίου μοντέλου.

Με διαστάσεις ό,τι πρέπει και για καθημερινές αστικές μετακινήσεις, με 4,447 μ. μήκος, 1,906μ. πλάτος και 1,620μ. ύψος, διαθέτει ένα ιδιαίτερα μεγάλο μεταξόνιο 2,675μ., που του δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρει άνετα τρεις ενήλικες επιβάτες στο πίσω μέρος, οι οποίοι κάθονται αρκετά ψηλά και σε συνδυασμό με τη μεγάλη απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος (21,9εκ.) αναβαθμίζουν την αίσθηση της ασφάλειας.

Από την πρώτη στιγμή που είδα το Peugeot 3008, ένιωσα ότι αυτό το μοντέλο είναι για μεγάλα πράγματα. Με ισχυρή προσωπικότητα, χαρακτήρα, εμφάνιση που σε προκαλεί, φωτιστικά με τεχνολογία LED και φώτα ημέρας DRL σε σχήμα «δοντιού λιονταριού», είναι ένα Peugeot για το μέλλον.

PEUGEOT 3008

Κι αν η εξωτερική εμφάνιση είναι αυτή που τραβά το βλέμμα, τότε ανοίγοντας την πόρτα εκτυλίσσεται αυτό που η Peugeot χαρακτηρίζει ως i-Cockpit, αλλά εγώ το αποκαλώ I’m. Αυτός είμαι, σε ένα αναβαθμισμένο κόκπιτ με μικρό τιμόνι λες και είσαι σε μονοθέσιο, με νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 12,3 ιντσών, νέα οθόνη αφής 8 ή 10 ιντσών (ανάλογα την έκδοση) υψηλής ανάλυσης που συνοδεύεται από επτά κομψούς διακόπτες τύπου «πλήκτρα πιάνου» (‘toggle switches’) για να ρυθμίσεις ηχοσύστημα, κλιματισμό, 3D Connected σύστημα πλοήγησης με φωνητική αναγνώριση εντολών, παραμέτρους λειτουργίας του αυτοκινήτου, εφαρμογές smartphone, και αλάρμ.

10 ιντσών υψηλής ανάλυσης που συνοδεύεται από επτά κομψούς διακόπτες τύπου «πλήκτρα πιάνου» (‘toggle switches’) για να ρυθμίσεις ηχοσύστημα, κλιματισμό, 3D Connected σύστημα πλοήγησης με φωνητική αναγνώριση εντολών, παραμέτρους λειτουργίας του αυτοκινήτου, εφαρμογές smartphone, και αλάρμ.

Η καμπίνα διαθέτει ακόμα καλύτερης ποιότητας υλικά, ενώ επειδή ζούμε στην εποχή της συνδεσιμότητας και το smartphone έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, με τη συμβατότητα όλες οι πληροφορίες περιλαμβάνονται στην κεντρική οθόνη, ενώ για τη φόρτιση, εκτός από τη θέση επαγωγικής φόρτισης του smartphone, υπάρχει και μία θύρα USB εμπρός και δύο νέες θύρες USB για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων.

PEUGEOT 3008

Ένα από τα ισχυρά ατού του νέου Peugeot 3008, είναι η πλειάδα των κινητήριων συστημάτων. Διατίθεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης με χαμηλές εκπομπές CO2, από 129 γρ./χλμ., EURO 6. Διαθέσιμα τρικύλινδρα μοτέρ βενζίνης: 1.2 PureTech 130 S&S BVM6 και 1.2 PureTech 130 S&S EAT8. Προσφέρεται και κινητήρας πετρελαίου 1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8.

Εξάλλου, το Peugeot 3008 είναι διαθέσιμο και με 3 υβριδικούς επαναφορτιζόμενους κινητήρες. Ο HYBRID4 300 συνδυάζει κινητήρα βενζίνης και ηλεκτρομοτέρ, αποδίδοντας 300 ίππους και συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο e-EAT8, χαρίζοντας κίνηση και στους 4 τροχούς, εκπομπές CΟ2 από 27 γρ./χλμ. και αυτονομία ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, έως 63χλμ. Με κίνηση στους δύο τροχούς προσφέρονται δύο Plug-in HYBRID εκδόσεις με ιπποδύναμη 225 & 180 hp οι οποίες επίσης συνδυάζονται με το κιβώτιο ταχυτήτων e-EAT8 με εκπομπές C02 από 29 & 34 γρ./χλμ. Αντίστοιχα και ηλεκτρική αυτονομία έως 65 & 59 xλμ.

PEUGEOT 3008

Από το νέο Peugeot 3008 δε λείπουν τα νέας γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, όπως: το σύστημα νυκτερινής ορατότητας (Night Vision), μοναδικό στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, που αναγνωρίζει την παρουσία πεζών και ζώων στην πορεία του αυτοκινήτου τη νύχτα ή κατά την οδήγηση σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας, αλλά και το τελευταίας γενιάς σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (αναγνωρίζει πεζούς και ποδηλάτες, νύχτα και μέρα, από ταχύτητες που κυμαίνονται από 5 έως 140 χλμ./ώρα ανάλογα την έκδοση) με προειδοποίηση επικείμενης σύγκρουσης και την αναβαθμισμένη λειτουργία αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης (stop, απαγορευτικό, απαγόρευση προσπεράσματος).

PEUGEOT 3008

Δημοφιλή