ΠΟΛΙΤΙΚΗ
05/02/2018 11:22 EET

Το συλλαλητήριο με τα... γαλάζια μάτια

sooc

Έντονα χαρακτηριστικά πολιτικής αμφισβήτησης της συγκυβέρνησης βλέπει η ΝΔ πίσω από το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, διερμηνεύοντας τον όγκο όσων συγκεντρώθηκαν, τα συνθήματα που ακούστηκαν και τους χειρισμούς της ηγεσίας της κυβέρνησης σε ένα εθνικό θέμα. 

Οι επιτελείς της ΝΔ θεωρούν ότι πρόκειται για την πρώτη και ουσιαστική πράξη αμφισβήτησης του ίδιου του Πρωθυπουργού, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι οι πολίτες έδωσαν και μια ηχηρή απάντηση σε όσα έλεγα ο Αλέξης Τσίπρας τον Απριλίου του 2017, ότι «οι πολίτες δεν συγκεντρώνονται στις πλατείες για τι μας εμπιστεύονται». 

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επέλεξε να μην δώσει το παρόν, στο Σύνταγμα βρέθηκαν ωστόσο δεκάδες γαλάζια στελέχη, με τον Αντώνη Σαμάρα να στρέφει αναμφίβολα επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε από νωρίς ο μεσημέρι στα γραφεία της ΝΔ και μαζί με τους συνεργάτες του παρακολούθησαν τηλεοπτικά όσα διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, με τις πρώτες εκτιμήσεις τους να συγκλίνουν ότι για πρώτη φορά - μετά τις δημοσκοπήσεις - ο Πρωθυπουργός νιώθει την αμφισβήτηση τόσο ανοιχτά. 

Στο ίδιο πνεύμα και η δήλωση που επέλεξε να κάνει λίγο αργότερα ο κ.Μητσοτάκης καυτηριάζοντας τη στάση της κυβέρνησης να διχάσει κόμματα και λαό σε ένα εθνικό ζήτημα, περιφρονώντας τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών.

«Έσπειρε ανέμους και σήμερα θερίζει θύελλες. Οι Έλληνες είναι προφανές πια ότι δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευτούν οτιδήποτε», ήταν η δήλωση του Πρόεδρου της ΝΔ. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση έχουν αποφασίσει να αναδείξουν τις επόμενες ημέρες το κλίμα αμφισβήτησης της κυβέρνησης και να μιλήσουν για την αναντιστοιχία του λαϊκού αισθήματος με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά και την παραδοξότητα των διαφορετικών γραμμών και εντός των τειχών της συγκυβέρνησης, με τον Πανό Καμμενο να «ευλογεί» τα συλλαλητήρια και αντιτίθεται στη λύση που προωθεί ο Πρωθυπουργός.