ΔΙΕΘΝΕΣ
04/12/2019 13:30 EET

To σύστημα που θα τιμωρήσει τους Ελληνάρες οδηγούς λανσάρεται ήδη στην Αυστραλία

Τέλος πια στην οδήγηση με το κινητό ως προέκταση του χεριού σας, τουλάχιστον στην Αυστραλία (για αρχή).

nd3000 via Getty Images

Συμβαίνει σε κάθε φανάρι στους ελληνικούς δρόμους. Στο κόκκινο, οι Ελληνάρες πιάνουν το κινητό τους και αρχίζουν το σκρολάρισμα. Οι πιο τολμηροί το κάνουν κι εν κινήσει. Η Αυστραλία αποφασίζει να βάλει πρώτη φρένο σε αυτή τη μάστιγα, η οποία μπορεί να οδηγήσει ανά πάσα στιγμή δεκάδες ατυχήματα. 

Οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην Αυστραλία, έχουν ξεκινήσει ήδη ένα πρόγραμμα με κάμερα ανίχνευσης, το οποίο στοχεύει να σταματήσει τους οδηγούς να χρησιμοποιούν παράνομα το smartphone τους την ώρα της οδήγησης. 

Αυτό το νέο σύστημα ξεκίνησε ήδη την Κυριακή. Σε περίπτωση που οι οδηγοί εντοπιστούν να παρανομούν, θα τους σταλεί επιστολή στο σπίτι τους και θα αναγκαστούν να πληρώσουν πρόστιμο, το οποίο είναι αρκετά τσουχτερό. 

Το ποσό που θα αναγκαστούν να πληρώσουν είναι 212 ευρώ και 282 ευρώ αν περνάνε κοντά από σχολείο. 

Σύμφωνα με το Κέντρο Οδικής Ασφάλειας της Νέας Νότιας Ουαλίας, το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιεί τόσο σταθερές όσο και μεταφερόμενες κάμερες, αλλά και τεχνητή νοημοσύνη για την εξακρίβωση των περιστατικών.

Στην πιλοτική εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος από τον Ιανουάριο μέχρι Ιούνιο, οι αρχές επεσήμαναν ότι κατέγραψαν περισσότερους από 100.000 παράνομους οδηγούς. 

Σύμφωνα, πάντως με τον επικεφαλής της Τροχαίας, Μπέρναρντ Κάρλον, είναι πλέον πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουν να αποτρέψουν περισσότερα από 100 τροχαία ατυχήματα ή δυστυχήματα μέσα στην επόμενη πενταετία. 

Κι ενώ οι ΗΠΑ καλοβλέπουν την καινοτομία αυτή και επιδιώκουν να την προσαρμόσουν και στο δικό τους σύστημα οδικής κυκλοφορίας, μήπως ήρθε ο καιρός να κάνει και η Ελλάδα μια τέτοια κίνηση; ]

 

(Με πληροφορίες από cnbc

 

Sponsored Post