Καλωσόρισε κι ας άργησε (πολύ): Το Σωματείο Ηθοποιών πλέον απαγορεύει τις οντισιόν σε σπίτια και δωμάτια ξενοδοχείων

Οι νικητές στα 21α Βραβεία της Ένωσης Ηθοποιών.
Οι νικητές στα 21α Βραβεία της Ένωσης Ηθοποιών.

Το Σωματείο Ηθοποιών (Screen Actors Guild) ανακοίνωσε μια νέα λίστα με οδηγίες που έχουν στόχο να σταματήσουν τις οντισιόν και επαγγελματικές συναντήσεις σε δωμάτια ξενοδοχείων ή σπίτια - μια πρακτική που θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί εδώ και πολύ καιρό, σύμφωνα με τo Associated Press.

Οι νέοι κανόνες είναι σχεδιασμένοι ώστε να σταματήσουν τη σεξουαλική κακοποίηση στη βιομηχανία του θεάματος. Όπως ανακοίνωσαν, τα δωμάτια ξενοδοχείων και τα σπίτια χαρακτηρίζονται πλέον ως επικίνδυνες περιοχές καθώς έχουν επιτρέψει σε πρόσωπα υψηλής θέσης στην ιεραρχία να εκμεταλλεύονται τους καλλιτέχνες πίσω από κλειστές πόρτες, με πρόφαση κάποια επαγγελματική συνάντηση.

Αυτή η κίνηση συνδέεται άμεσα με τον μεγάλο αριθμό κατηγοριών ενάντια στους Harvey Weinstein και James Toback για σεξουαλική κακοποίηση, αφού οι οντισιόν γίνονταν στο σπίτι ή σε σουίτα ξενοδοχείου. Το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών δημοσίευσε μια ανακοίνωση υποστήριξης στην απόφαση του Σωματείου Ηθοποιών, τονίζοντας ότι ήδη έχει εφαρμόσει παρόμοιους κανόνες που αφορούν τους παραγωγούς.

Πηγή: AV Club