ΔΙΕΘΝΕΣ
19/10/2018 15:26 EEST | Updated 19/10/2018 17:42 EEST

Το Twitter ξεσπά και χαρακτηρίζει «ψυχοπαθή» τον Ντόναλντ Τραμπ γιατί επικροτεί επίθεση εναντίον δημοσιογράφου

HuffPost

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει κατά καιρούς εξαπολύσει επιθέσεις σε πολλούς δημοσιογράφους, ενώ κι εκείνοι με την σειρά τους συχνά του έχουν ασκήσει σκληρή κριτική.

Αυτή τη φορά ο Αμερικανός προκάλεσε την οργή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επειδή επιβράβευσε την επίθεση εναντίον ενός δημοσιογράφου που κάλυπτε ρεπορτάζ για το Κογκρέσο το 2017.

Tότε ειδικότερα ο Ρεπουμπλικανός Γκρεγκ Τζιανφόρτε είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου του Guardian, Μπεν Γιάκομπς στην πόλη Μισούλα.

«Όποιος μπορεί να κάνει “body slam” (κίνηση που συναντά κανείς στο άθλημα της πάλης) είναι ο τύπος μου», είχε πει ο Αμερικανός πρόεδρος μετά το περιστατικό.

Στη συνέχεια βέβαια ο Ρεπουμπλικανός που είχε πραγματοποιήσει την επίθεση παραδέχθηκε την ενοχή του.

Το σχόλιο του Τραμπ καταδίκασαν κατά κόρον οι χρήστες του twitter, σχολιάζοντας επίσης και τη στάση του Αμερικανού Προέδρου όσον αφορά στην δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό είχε συμβεί στις 24 Μαϊου του 2017 ενώ αφορμή είχε σταθεί η ερώτηση που απηύθυνε ο πολιτικός συντάκτης του Guardian στον Τζιανφόρτε σχετικά με το σύστημα υγείας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσήκωσε όμως και πάλι τα πλήθη εναντίον του το βράδυ της Πέμπτης όταν μπροστά σε ένα πλήθος 8.000 ατόμων είπε: «Ο Γκρεγκ είναι έξυπνος. Και παρεμπιπτόντως κανείς δεν τα βάζει μαζί του», θυμίζοντας ουσιαστικά αυτό που είχε συμβεί πέρσι.

Το σχόλιο του Τραμπ σηματοδοτεί την πρώτη φορά που κάποιος σε υψηλόβαθμη θέση στο αμερικανικό έδαφος εγκρίνει ανοιχτά μια τόσο βίαιη πράξη. Στο μεταξύ οι αντιδράσεις στο twitter καταγράφονται την ώρα που ο Λευκός Οίκος υφίσταται ισχυρές πιέσεις για την στάση που κρατά όσον αφορά τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι και τη στήριξη που παρείχε αρχικά στη Σαουδική Αραβία.

(Mε πληροφορίες από Guardian, HuffPost)