ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
04/06/2019 10:01 EEST

Το βάρος της κρουαζιέρας πέφτει στην Ανατολική Μεσόγειο

Αύξηση 20% αναμένει η MSC Cruises σε Ελλάδα και Κύπρο το 2019.

HuffPo test provider

Η αύξηση του ελληνικού τουρισμού, συνδέεται άρρηκτα με την αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας.

Η Ελλάδα, αποτελεί, πλέον, στρατηγική χώρα προσέγγισης πλοίων, διότι συνδέει τις χώρες της Μεσογείου, με τις χώρες της Αδριατικής και δημιουργεί νέα δεδομένα.

Στο πλαίσιο του φετινού 5ουPosidonia Sea Tourism Forum, ο Angelo Capurro, Executive Director της MSC Cruises, επισήμανε ότι η αύξηση σε Ελλάδα και Κύπρο για την MSC Cruises ανήλθε σε 31% το 201 και 72% το 2018, ενώ για το 2019 αναμένεται αύξηση 20%, με τον αριθμό των επιβατών που τα πλοία της εταιρείας έφεραν στα ελληνικά λιμάνια να ανέρχεται σε δύο εκατομμύρια.

«Για το 2020, τα νέα κρουαζιερόπλοια που θα αναχωρούν από τον Πειραιά θα είναι το MSC Musica και το MSC Orchestra,» είπε ο Angelo Capurro. Στα πλοία αυτά θα προστεθούν τα κρουαζιερόπλοια MSC Lirica, MSC Magnifica, MSC Opera και MSC Simfonia, που θα προσεγγίζουν στο λιμάνι του Πειραιά το φετινό καλοκαίρι.

Επίσης, με το νέο concept της εταιρείας, το «MSC Yacht Club», το οποίο θα υπάρχει σε όλα τα νέα πλοία, θα παρέχεται στα μέλη του αποκλειστικότητα και ιδιωτικότητα εν πλω.

Η εταιρεία είχε αύξηση 800% τη δεκαετία 2003-2013 σε επιβάτες, ενώ τα λιμάνια προσέγγισης ανέρχονται σε 211. Όσον αφορά στο στόλο, ο Executive Director της MSC Cruises, ανέφερε ότι την περίοδο 2003-2013 ναυπηγήθηκαν 12 κρουαζιερόπλοια, ενώ την ερχόμενη δεκαετία 2017-2027 τα κρουαζιερόπλοια της MSC Cruises θα ανέλθουν σε 17.

Δύο κρουαζιέρες από Πειραιά με την MSC, για το καλοκαίρι του 2019
Για το φετινό καλοκαίρι, οι κρουαζιέρες της MSC Cruises ξεκινούν από τον Πειραιά προς γνωστές ιστορικές πόλεις και λιμάνια της Αδριατικής Θάλασσας και επισκέπτονται, γυρίζοντας στον Πειραιά, θρυλικούς ελληνικούς προορισμούς.

Συγκεκριμένα, το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο MSC Musica, θα αναχωρεί για κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων κάθε Τετάρτη από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου (5 Ιουνίου - 2 Οκτωβρίου 2019) από τον Πειραιά και θα κατευθύνεται μέσω Αγίων Σαράντα στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας. Το Ντουμπρόβνικ, ένα μεσαιωνικό λιμάνι γνωστό και ως «το μαργαριτάρι της Μεσογείου», αποτελεί must προορισμό λόγω της μοναδική ατμόσφαιρα που προσφέρει μέσα από τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα καλοδιατηρημένα κτίριά του. Δίκαια έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, από το 1979.

MSC CRUISES

 

Επόμενος προορισμός η πάλαι ποτέ «κοσμοκράτειρα» πόλη της Βενετίας, χτισμένη πάνω σε μια ομάδα 118 μικρών νησιών, που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Η απαράμιλλη γοητεία της καθηλώνει τον επισκέπτη, προσφέροντάς του ένα μοναδικό ιστορικό όσο και «θεατρικό» τοπίο. Στην επιστροφή του από τη Βενετία το MSC Musica περνά από το ξακουστό λιμάνι της Απουλίας, το Πρίντεζι, ενώ στα ελληνικά νερά πια, επισκέπτεται το λιμάνι του Κατάκολου, δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες του να επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία. Πριν την επιστροφή του στον Πειραιά, το κρουαζιερόπλοιο κάνει στάση στη Μύκονο.

Το κρουαζιερόπλοιο MSC Magnifica, θα αναχωρεί επίσης για κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων κάθε Πέμπτη από τον Πειραιά (6 Ιουνίου - 3 Οκτωβρίου 2019) και για τους ίδιους καλοκαιρινούς μήνες μέσω Κέρκυρας θα επισκέπτεται το Κότορ στο Μαυροβούνιο. Το Κότορ μια μοναδική μεσαιωνική πόλη με επιβλητικά τείχη βρίσκεται στην αρχή των ”φιόρδ των Βαλκανίων”. Το κρουαζιερόπλοιο θα συνεχίζει για τη Βενετία και το Μπάρι, το δεύτερο πιο σημαντικό οικονομικό κέντρο της νότιας Ιταλίας, ενώ στα ελληνικά νερά θα προσεγγίζει το Κατάκολο, δίνοντας ευκαιρία για επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία και τη Σαντορίνη.

«Οι Έλληνες δε διστάζουν, πλέον, να κάνουν διακοπές πάνω σε ένα κρουαζιερόπλοιο και η εταιρεία μας, η Cruiseway Travel, έχει καταφέρει να προσφέρει πολύ προσιτές τιμές. Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που η ανταπόκριση της ελληνικής αγοράς είναι θετική στην κρουαζιέρα, με δεδομένο ότι η χώρα μας αλλά και η Αδριατική αποτελούν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς κρουαζιέρας παγκοσμίως. Θεωρούμε ότι αργά αλλά σταθερά, η κρουαζιέρα αποκτά στην ταξιδιωτική ψυχή των Ελλήνων, τη θέση που της αξίζει,» ανέφερε η Τατιάνα Χάμπα, πρόεδρος της Cruiseway Travel, του εξειδικευμένου Ταξιδιωτικού Οργανισμού για την Κρουαζιέρα στην Ελλάδα, με μεγάλη εμπειρία στον τομέα, αλλά και γενικότερα στις τουριστικές υπηρεσίες.

Είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Costa Cruises για την Ελλάδα και επιλεγμένος αντιπρόσωπος για την Ελλάδα των μεγαλύτερων εταιρειών (MSC Cruises, Norwegian Cruise Line, Holland American Line, Carnival Cruises, Disney Cruise Line, Pullmantur Cruises, Seabourn, Oceania Cruises, Silversea Cruises, Regent Seven Seas, Viking Ocean Cruises). Συνεργάζεται με την κορυφαία ελληνική εταιρία κρουαζιέρας Celestyal Cruises αλλά και με τους τοπικούς αντιπροσώπους των εταιριών, Royal Caribbean, Celebrity Cruises, Azamara Club Cruises, Princess Cruises, Cunard. Επίσης, είναι αντιπρόσωπος των εταιριών, Lueftner Cruises, A-Rosa, Amawaterways,CroisiEurope, nicko Cruises & Viking River Cruises όπου ειδικεύονται σε κρουαζιέρες στα ποτάμια της Ευρώπης αλλά και όλου του κόσμου.

Sponsored Post