ΔΙΕΘΝΕΣ
03/12/2018 10:42 EET | Updated 03/12/2018 15:53 EET

Το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών σέρβιρε χοιρινά λουκάνικα σε συνέδριο μουσουλμάνων

Γκάφα ολκής ή κάποιο υπονοούμενο εναντίον των ισλαμιστών;

buddyb76 via Getty Images

Σάλο στη μουσουλμανική κοινότητα της Γερμανίας προκάλεσε ο μπουφές του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας σε συνέδριο για το Ισλάμ τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με το BBC. Μεταξύ άλλων σερβιρίστηκαν και τα «λουκάνικα του αίματος» (blutwurst), γνωστά για το χοιρινό τους κρέας, το μπέικον και το αίμα χοιρινού.

Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών αναγκάστηκε να απολογηθεί δημοσίως, πριν το θέμα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Σημειώνεται ότι παλαιότερα ο Υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ είχε δηλώσει ότι «το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία» και πως η «Γερμανία διαμορφώθηκε από τον Χριστιανισμό».

Ο μουσουλμάνος δημοσιογράφος Τουντσάι Οζνταμάρ διερωτήθηκε «ποιο μήνυμα ήθελε να στείλει το υπουργείο» με τα λουκάνικα βουτηγμένα στο αίμα.

Το υπουργείο δεν άφησε πάντως ασχολίαστο το γεγονός ότι ο μπουφές περιείχε, εκτός από τα επίμαχα λουκάνικα, και χαλβά, χορτόπιτες, πιάτα με μοσχαρίσιο κρέας, πιάτα με ψάρι

Ορισμένα γερμανικά μέσα ανέφεραν, πάντως, ότι παρόμοιο περιστατικό είχε πραγματοποιηθεί και στο πρώτο συνέδριο για το Ισλάμ στη Γερμανία το 2006.